Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh obety, priorít dvoch kamarátov, ktorých následujúci deň je neistý je ako športka. Túžba po istotách je neustále konfrontovaná s ľahostajnosťou (Rodriguez), s pochybnou minulosťou (Bale) a v neposlednom rade s kriminálnym prostredím hispánskéj komunity periférie L.A. plnej nezákonných pokušeí (tu začína a končí podobnosť s Training Day). Trochu mi chýbal (aj cez dve silné scény) intenzívnejší záver. Bale tradične výborný, a nielen kôli nemu sa oplatí vidieť. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši. Flákaj se, chtějí práci, seženou ji, někdo zemře, někdo ne..... . Nedokážu pochopit, proč se po 60 ti minutách dozvím jak zatajit trávu v moči a přečůrat detektor lži. A že je to parchant, ale schopnej. Pořád jsem čekal, že to chytne ten správnej směr, ale ono to pro jistotu skončilo. Nemusím rozumět všemu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsný časy, tak to je fakt trefnej název, jen těžko bych hledal něco drsnějšího, protože tohle mělo fakt hustou atmosféru a Christian Bale je ukázkovej hyper zmrd, tak jak se celkem hodil na Batmana, tak tady ze sebe dokázal udělat někoho tak drsnýho, až z něho šel strach na míle daleko. Ona tomu taky dost pomáhala, taková ta atmosféra černošskýho ghetta. Nicméně mi přišlo, že s přibližujícím se koncem to trošku strácelo dech a čim byl bale šílenější, tim to bylo horší, už to prostě bylo moc velký psycho, ale ten zbytek filmu je jedna velká drsná jízda, která mě naprosto uchvátila ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ayerova snaha být za každou cenu drsný, hustý a vulgární funguje možná zpočátku. Pak vás začne Baleův styl, jakkoliv dokonale zahraný, v němž se snaží zpodobnit do stylu mexických gangsterů, silně iritovat. Problém je v osobě režiséra/scénáristy, kterému se mix pouliční gangsterky a osobní výpovědi válkou poznamenaného veterána tříští na protivně užvaněnou a přehnaně fuckující rutinu. Od tohoto ruce pryč, mnohem lépe vás pobaví, když si zahrajete GTA: San Andreas, myšlenkově je na stejné úrovni a přitom budete v centru dění dle vlastní libosti, nikoliv otravné dvě hodiny. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, které mě opravdu dostalo. Zásadní roli v tom má Christian Bale, který záběr po záběru konstruuje komplikovanou a psychicky labilní postavu bývalého rangera Jima Davise. Dokáže být sympaťák, za kterého by jste dali ruku do ohně a zároveň nekompromisní svině, která by zabila i vlastní babičku a neztrácí přitom na důvěryhodnosti. Ayer režii zvládá víc než dobře a nebýt pomalejšího začátku tak bych byl bez výhrad. Obrovským překvapením byl pro mě i Freddy Rodríguez, který s Balem celkem obstojně držel krok, za což smekám. Co se týče scénáře tak jeho nejsilnější zbraní je atmosféra a sarkastický pohled na svět. Jednoduše řečeno dokáže pohltit. Perfektní příběh z podsvětí L.A. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Freddy Rodriguez během natáčení Harsh Times ještě navíc hrál v páté sérii seriálu Odpočívej v pokoji. Kvůli tomu se mohl věnovat natáčení filmu pouze od úterý do pátku a zbylé dny věnovat seriálu. (Othello)
  • Scéna, kde se setkají Jim, Mike (Freddy Rodriguez) a Darrell (Terry Crews) nakonec přerostla do třicetiminutové improvizace všech tří herců, kterou Christian Bale dodnes považuje za nejzábavnější okamžik jeho kariéry. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama