Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

numi 

všechny recenze uživatele

Soudě alespoň podle počtu komentářů, tento film díru do světa českých kin neudělal. Dva měsíce v kině a pět komentářů? 45 hodnocení? Hm. A možná to hovoří za vše. Přesto se ho teď budu na několika málo řádcích tak trochu zastávat. Jo, všechno už jsme stokrát viděli jinde a je to strouhání jedné a té samé tužky pořád dokola. Najednou prostě ostrouháte všechno a jste z toho pěkně vykolejení (zdravím slovenské producenty a smekám za dokonalý překlad - vážně nevím, jestli trumfli svou ujetostí ty české). Ale - kdy už někdo natočil tenhle typ thrilleru dobře? Já pátrám v paměti a objevují se mi tam názvy jako Mlčení jehňátek, Obvyklí podezřelí, Sedm, Uprchlík (ten se krčí u schodů a kouká na ty předchozí se zakloněnou hlavou), ale to je všechno tak trochu jiná mísa. A někomu se to třeba jednou povede... Derailed u mě boduje díky Clivu Owenovi, on prostě umí, Jennifer Aniston je docela dobře rozpačitá, role jí celkem sedla, a máme tu docela "sympatického" zloducha se skvělým akcentem. Dobře rozdané karty. Pak přijde pár zvratů, které jsou někdy znamenitě podány a jindy podstatně hůře, ale tenhle vlak dojede až do cíle celkem bez zpoždění. Jistě, kvalitu tohoto snímku divák ocení spíše u televizoru než v kině, protože scénář je místy tupý a z Charlese Schinea dělá totálního tupce, ale při potencionální nerozhodnosti ve vaší půjčovně nebude až takový průšvih, když vaše ruka sáhne právě po téhle věcičce. Tři a půl. [březen 2006] ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: kvůli obsazení (Melissa, Clive, Jennifer, Vincent) a žánru (krimi-thriller). Zpočátku je to dost drsný thriller, hlavně díky Vincentovi vše působí hodně opravdově, líbí se mi, že scény, kde se střílí jsou jiné než bývá zvykem - žáné vyjednávání, čekání, nesmrtelní hrdinové, ale bezprostřednost, režisér se s ničím nepáře. Příběh sází na překvapení, které se může a nemusí konat, záleží na představivosti diváka. Z mého pohledu bych mu vytknul dost ponurý náboj, málokdo by si to pustil s přítelkyní na dobrou noc. Na film jsem se díval ve 2 částech, po prvních 56 minutách jsem měl následující pocity: "Kvalitní obsazení, nadějné provedení, ale děj mě doslova nasral, není zrovna plný opitmismu. Znásilnění jsem stěží skousnul, vydržel do 56. min, zbytek snad někdy příště." ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller postavený na smršti silných zvratov, z ktorých niektoré sú prekvapivé, niektoré nedôveryhodné a príliš účelové, niektoré veľmi dobré a ten posledný zbytočný. Pre menej skúseného diváka, ktorý nemá zmapovaných všetkých jeho žánrových súrodencov, isto silný zážitok. Sám musím priznať, že ma vtiahol a nepustil. Ale iba na tých 100 minút. Jeho živostnosť je minimálna. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím povedať, že ma trošku prekvapila Aniston. Film si zakladá na pekných pár prekvapivých momentoch. Niektoré sú ozaj kvalitne spracované a husté, no pár z nich zaváňa klišovitosťou. Zo začiatku sa tvári dosť vážne no postupom prejde na sčasti popcornovku, čo sa mi ale celkom páčilo. Námet primitívny, no amíci z neho vymačkali maximum. Ale zaujímavý je samotný záver, človek by povedal, že klasika, ale ono to tak celkom nie je. A dobrý doplnok na odľahčenie filmu bol RZA, naopak Xzibit sa mi sem absolútne nehodil. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná až moc přímočarý ale překvapivě zdařilý thriller, který nepřináší překombinovanou zápletku ale řemeslně kvalitní thriller s megasympaťákem Owenem, kterému podobné role sedí a dvojitou pointou, která nepřekvapí ale ani neurazí. Největší chyba filmu je v tom, že nemá nic co by diváka donutilo ke druhému shlédnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama