Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Jamese M. Caina a nebude vám vadit, že příběh tohoto filmu není ničím jiným než variací na jeho už tak navzájem dosti podobné novely Pošťák vždycky zvoní dvakrát a Pojistka smrti (a že tedy nebudete ničím překvapeni), bude se vám to líbit (můj případ). Pokud vám to vadit bude, líbit se vám to nejspíš nebude. A pokud Jamese M. Caina neznáte, tak zase neoceníte, jak drze ho Kasdan-scénárista kopíruje :) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nikterak přelomový a předvídatelný žánrový kousek,který je ale natočený tak dobře a stylově,že se člověk během sledování mockrát nenadechne.Neonoir jak má být,se správně dráždivou atmosférou,nádhernou kamerou a napětím,které je ve spoustě scén gradováno až k maximu.William Hurt sice není člověku dvakrát sympatický (což by měl) ale hraje slušně a to ostatní člověku vynahradí chvilkové zjevení Mickeyho Rourkea.Celkově odvážný a zdařilý počin,kterému větší rafinovanost a více emocí chybí k dokonalosti.V rámci žánru ovšem super. 85 % ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimithriller ve stilu neo noir žánru, který staví především na rafinovaném scénáři a pohledné tvářičce femme fatale Kathleen Turner. Má snad jedinou větší chybu, a tou je tempo, které místy připomíná šneka na vycházce. Nicméně Kathleen ve svém filmovém debutu opravdu vypadá jako ukázkový vamp a předznamenává tak obrovskou vlnu popularity, kterou v 80. letech získala ve Spojených státech i ve světě. Právě za ni a za poslední scénu snímku, která se vymyká obvyklým happyendům v hollywoodském stylu dávám 4. hvězdičku. Celkový dojem: 70 %. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty mě zničíš !! Za chvíli mi upadne !!" ;) Parádní Kasdanův neonoirový thriller staví především na hutné atmosféře, která však začíná naplno působit až se závěrem filmu, výtečné hudbě Johna Berryho, která pomáhá udržet napětí i skrz některé poněkud nudné utahané pasáže, a hereckému obsazení.. John Hurt je standardně skvělý, trapně tančící Ted Danson mě spíš rozčiloval, vše však vynahrazuje bezchybná naprosto odhalená sexy Kathleen Turner, která se pro mě překvapivě vymaňuje z rolí emancipovaných, ale slabých žen, jako chladná vypočítavá a především trpělivá bestie !! Trpělivost nutně potřebuje i divák, Kasdan se totiž nedokáže vyvarovat hluchých míst, byť ve výsledku vlastně žádná scéna není zbytečná a vše příjemně zapadá do sebe.. Nejde ovšem o nikterak smrtelnou nudu, protože Body Heat zdvihají do vod nadprůměru mimořádně podařené dialogy se svěžím nádechem černého humoru, jen se mi zdá, že režisér mohl na konstrukci příběhu zapracovat více, finální rozuzlení se dlouho dopředu samo nabízí, obzvlášť spoilerující Rourke jen potvrzuje rčení "Chytrému napověz.." ;) Ani ta všudypřítomná pachuť nesnesitelného dusna jednoho nepřesvědčí pouhými berličkami zpocených těl.. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmy noir jsou ty černobílé z čtyřicátých až padesátých let, ale Body Heat žánru ostudu určitě nedělá. Krásná kamera (zejména v noci), žhavá Barryho hudba i Kathleen Turner, snad jedině William Hurt nemusel mít ten trapný knírek. :o) Co je ještě důležitější, chybělo mi tu trochu víc rafinovanosti a překvapení - žánrově zběhlý divák tuší konec opravdu dlouho dopředu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama