Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čínské čtvrti v San Francisku je zavražděn Floyd Merkle a v okolí jeho detektivní kanceláře je nalezeno několik dalších mrtvých. Nejvíce podezřelým je soukromý detektiv Lou Peckinpaugh, který musí čelit podezření policie z vraždy svého společníka. Přitom kromě toho hledá odcizené doklady francouzského odbojového pracovníka Paula a pátrá po drahocených diamantech... Kriminální komedii natočil režisér Robert Moore. Příběh napsaný dramatikem a scenáristou Neilem Simonem těží v mnohém z klasického filmu Johna Hustona Maltézský sokol, stejně jako z neméně slavného romantického špionážního dramatu tvůrce Michaela Curtize Casablanca. Úlohu detektiva Peckinpaugha hraje Peter Falk (jeho neobyčejná popularita narostla díky seriálu Columbo, kde ztvárnil stejnojmennou postavu). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobre, možno môže za mnohé český dabing a v origináli film vyznieva inak, respektíve vtipnejšie. Ale napriek tomu mám dojem, že takto sa pocta filmu noir vyznávať nemá. Príliš doslovné, ak uvážime fakt, že väčšina Američanov a filmových fanúšikov na svete vie, na čo sa odkazuje. Niečo relatívne podobné zopakovali začiatkom tisícročia Česi v Mazanom Filipovi, ale ešte menej mazanejšie. Nakoniec ma najviac pobavili Hergot a Schnell, ale aj táto scénka je skôr na prvú signálnu. Ani ten nekonečný sympaťák Falk mi tu nesadol. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Krutě neobjektivních pět, protože když někdo takovýmhle způsobem namixuje Casablancu s Maltézským sokolem a dosadí do toho geniálního Falka, nemůžu jinak. Samozřejmě se tu paroduje i Mít a nemít nebo Hluboký spánek a čím víc máte tyhle filmy nakoukané, tím víc se budete bavit. Navíc je tu přehlídka luxusních slečen (víc Ann-Margret!), neuvěřitelně přesný "bergmanovský akcent" Louise Fletcher a kupa geniálních hlášek... ano, byl jsem v sedmém nebi :) "You don't give a hill of beans about me, do you." "That's not true, Louis. I do give a hill." ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vynikajici zanrova komedialni variace na tema nejslavnejsich noiru. Pro priznivce tudiz lahudka, nejen diky bezvadnemu Falkovi, ale i diky zastupu neokoukanych, puvabnych zenskych postav. "Ingrid" byla v podani Louise Fletcher opravdu bozi, o Ann-Margaret ani nemluvim, to je sexbomba nejvyssi tridy. :-) Musim proste uznat, ze u tohoto filmu jsem se fakt pobavil. P.S.: videno v orig zneni, jen pro upresneni... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další retro krimikomedie s Falkem. Ten je jako drsný, frajerský bogartovský detektiv samozřejmě výborný a ani na vteřinu nepřipomíná ošuntělého Columba. Ve vedlejších rolích je spousta známějších jmen a tváří včetně překvapivě nezáporné Louise Fletcher. Bavilo mě jaký je hrdina děvkař, jak mrtvoly zůstávají v poslední pozici před smrtí a párkrát jsem se pousmál. Což je hlavní výtka - ten humor byl slabý, prostě občas někde pronese s kamennou tváří a toť vše. Čekal jsem ohňostroj nápadů jako ve Vraždě na večeři. Krimi příběh je spíše na pozadí, kdo, co, proč se moc neřeší a je to spíše než variace na noiry variace na Casablancu. Která je samozřejmě xkrát lepší než všechny její napodobeniny. Zkrátka průměrný příběh, průměrný humor, pěkně natočené a zahrané tak akorát na 3*. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Americký humor je poněkud jiný, než ten náš, ale když si Američani začnou dělat srandu sami z sebe, může to být buď velká trapárna nebo také obrovská sranda. Tady jsem se výborně bavila. Parodie odkazuje na víc filmů, bavili mě jak hlášky, tak objevovat, na které filmy zrovna odkazují. Podobně jako dopitaka mě trochu iritoval Větrovec, ale jak si člověk jednou zvykne, už to ani nevnímá. Herecký koncert, defilé svůdných žen, spousta vytuněných replik. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama