Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se utlačovaní studenti rozhodli dát upřednostňovaným sportovcům pořádně na frak. Nemá to sice takovou jiskru, jak jsem čekala, ale přesto to stojí za zhlédnutí. Scéna na podiu, kdy šprti ukazují, co s tehdy moderní počítačovou technikou umí, je naprosto dokonalá. Jednoduchý film, který se perfektně hodí na sobotní odpoledne. 55% ()

lepinla792 

všechny recenze uživatele

Před několika lety bych dal asi 5 hvězdiček. Nedávno jsem viděl znovu, už to mám celkem okoukané, ale 4 hvezdičky jsou akorát. K filmu mě poutá celková nenáročnost, komediální prvky nejsou na rozdíl od mnoha žánrově podobných komedií protkány zbytečně dramatickými scénami, vše rychle přechází k humoru. Hodně cením, že veškerá obrana šprtů nebyla intelektuální, a také, že mezi sebou měli prase, a když na to přišlo, nechyběl ani alkohol, tráva a sexy protivný holčiny. Komedii hodnotím jako příjemně odpočinkovou záležitost. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková komedie z vysokoškolského prostředí, která sice není až takový odvaz, jak by zprvu člověk očekával, nicméně několik velmi povedených humorných situací a trefných hlášek se zde najde. Krom toho má film i docela zajímavou zápletku a smysluplný příběh. Navíc banda atletů jsou fakt příkladoví tupouni, takže šprtům zde nemůžete nefandit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Šprtáci" je film, na ktorom som prakticky vyrastal. Predstavuje tu drsnejšiu odnož dokonalých 80's komédií - to znamená, že je tu viac sexu, viac nahotiniek, viac grgania a tak. Film má svoje geniálne pasáže (dokonalé cameo Jamesa Cromwella), ale aj slabšie (prvá tretina). Avšak ku koncu je to vygradované na maximum a školská súťaž je veľmi zábavná. Kvalitná komédia, ale zas v 80's sme boli svedkami lepších vecí. Spokojnosť a sentiment. ()

Valkyria odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se ani jednou nezasmála, a ani jsem se neusmála... Celou dobu jsem jen přemýšlela, pro něco takového někdo natočil? Proč takhle? A proč tomu říká komedie? Přítel si na tento film vzpomněl - když byl malý, přišel mu legrační. Bohužel, jak jde čas, ani né v půlce jsme to museli vypnout, jinak by nám asi přeskočilo.. :o)))) U mě veliká slabota!!!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Aby sa Robert Carradine dokázal lepšie vžiť do úlohy Lewisa Skolnicka, presťahoval sa na dva týždne pred natáčaním do Arizonskej univerzity. Dokonca jediné oblečenie, ktoré si so sebou doniesol bolo to, ktoré nosil aj vo filme. Cítil sa však natoľko trápne, že zo svojej izby nedokázal vyjsť tri dni. (m.a.t.o.)
  • Donald Gibb si kvôli úlohe Ogrea oholil fúzy, pretože s nimi by na študenta vyzeral príliš starý. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama