Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době sem si pustil něco staršího a musím říct, že v 80tých letech uměli točit komedie. Připravte se na homokládu s pružným oštěpem, shulenou párty šprtů a šprtek, šprtský koncert a maskovanou soulož šprta a roztleskávačky!! to vše a ještě více pokud si hned pustíte Pomstu šprtů!!! při okamžitém shlédnutí dostanete titulky navíc ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si pusťte jen v případě, že chcete vidět Anthonyho Edwardse, Jamese Cromwella nebo Johna Goodmana zamlada. Jinak film krom průměrného humoru a jedné geniální scény (rozhovor skrze poštovní schránku) nemá prakticky co nabídnout. Hudební doprovod je šílený, herci, vědomi si potenciálu snímku, hrají jen to, co jim předepisuje scénář (že toho ale je), režisér se při práci taky nepřetrhnul a Anthony Edwards s Johnem Goodmanem jsou ještě příliš mladí na to, aby utáhli film sami. Očekával jsem více. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Šprtáci" je film, na ktorom som prakticky vyrastal. Predstavuje tu drsnejšiu odnož dokonalých 80's komédií - to znamená, že je tu viac sexu, viac nahotiniek, viac grgania a tak. Film má svoje geniálne pasáže (dokonalé cameo Jamesa Cromwella), ale aj slabšie (prvá tretina). Avšak ku koncu je to vygradované na maximum a školská súťaž je veľmi zábavná. Kvalitná komédia, ale zas v 80's sme boli svedkami lepších vecí. Spokojnosť a sentiment. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková komedie z vysokoškolského prostředí, která sice není až takový odvaz, jak by zprvu člověk očekával, nicméně několik velmi povedených humorných situací a trefných hlášek se zde najde. Krom toho má film i docela zajímavou zápletku a smysluplný příběh. Navíc banda atletů jsou fakt příkladoví tupouni, takže šprtům zde nemůžete nefandit. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Kvalitní komedie plná typického humoru spíše pro mladší generaci, o které se dá říci, že položila základ dalším komediím tohoto tipu či parodiím. Humor vychází i z trapnosti a někdy až přehnanosti, ale na filmu se dá ocenit, že se snaží (alespoň částečně) ukázat diskriminaci menšiny a to prostřednictvím šikanování vedené ze strany Aplha bety (sportovci) a zároveň nám sděluje, že člověk má být hrdý na to, jaký je a nemá se za to stydět. Hlavními protagonisti jsou dlouholetí kamarádi Louis (Robert Carradine) a Gilbert (Anthony Edwards), kteří se rozhodnou postavit se šikanováním ze strany atletů, vedené Stanem Gablem (Ted McGinley) a Ogrem (Donald Gibb)... Tyto protagonisté slušně táhnout film po celých 90 minut. Za další zmínku stojí, John Goodman a James Cromwell. Osobně nemám rád filmy z tohoto prostředí, ale nějak mi tento film přirostl k srdci. 80%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Aby sa Robert Carradine dokázal lepšie vžiť do úlohy Lewisa Skolnicka, presťahoval sa na dva týždne pred natáčaním do Arizonskej univerzity. Dokonca jediné oblečenie, ktoré si so sebou doniesol bolo to, ktoré nosil aj vo filme. Cítil sa však natoľko trápne, že zo svojej izby nedokázal vyjsť tri dni. (m.a.t.o.)
  • Originálny názov filmu je Revenge of the Nerds, čo sa doslovne dá preložiť ako Pomsta hlupákov. V Španielsku bežal film pod názvom La revancha de los novatos (Pomsta nováčikov), pretože pre anglické slovo "nerd" kedysi dávnejšie v španielčine neexistoval žiadny preklad. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles (Kalifornie, USA). (reich)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama