Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 17-ti lety si ve studentských dobách zašpásovali s krásnou Colette a pak se vydali každý po svém. Zbyla jim jen hezká vzpomínka, ale možná i problematický teeneger Scott, který se právě vydal kamsi do světa na zkušenou. Protože si nešťastná matka Colette neví rady, osloví oba potencionální otce o pomoc. A všechny to stojí dost práce a přemlouvání, než je všechno tak, jak má být... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Original som nevidel ale remake je strasna nuda. Co je doslova nepochopitelne. Reitman ma na konte niekolko skvelych komedii a ustredne duo je inokedy tiez neskutocne vtipne ale tentoraz to vôbec nefungule. Len velmi zriedkavo sa tu najde nejaky slusnejsi vtip ale aj tak sa nejedna o nic extra. Niekolkosekundovy vystup Williamsa a Crystala v Priateloch ma rozosmial ovela viac ako tento film. 4/10. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie s obrovským potenciálem, dvě komediální superstar, režisérská ikona... A výsledek? Klasický, zkažený americký remake francouzské komedie. Duo Williams + Crystal naprosto nevyužité, jejich improvizační schopnosti odstrčeny do pozadí a nevýrazný mladý klučina jako "bonus". Tohle se Hollywoodu moc nepovedlo, což se díky bohu projevilo také v tržbách. Dvě hvězdičky za ústřední dvojici. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz som si na zadok nalepil svoj vlasy.“ – „Prečo?“ – „Dve marihuany a jedna vodka.“ Joel Silver, producent DŇA OTCOV (a PREDÁTOROV a SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ A SMRTONOSNÝCH PASCÍ a...) sa v rozhovore s Františkom Fukom pre českú Cinemu kedysi vyjadril zhruba v tom zmysel, že snímka predstavovala určité sklamanie. Režisér Ivan Reitman (KROTITELIA DUCHOV 1-2) dostal k dispozícii dobrý scenár a komediálne esá Robina Williamsa a Billyho Crystala. Silverovi treba dať za pravdu - výsledok je priemerný, miestami až matný, fádny, vizuálne nesympatický (Crystal s Williamsom vyzerajú akosi... dajako... ehm, čudne) a len zriedka chytí dych v dialógoch („Nie, s ním som sa nesprchoval. To on sa sprchoval s jedným sedemnásťročným chalanom. Ja som sa len pozeral.“). Škoda, Crystal i Williams sú povestní talentom na improvizáciu, takže DEŇ OTCOV je šanca vyhodená von oknom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ach jo :( V Hollywoodu jsou nepoučitelní, protože jak jinak si vysvětlit že se neustále pouští do remaků výborných komedií, které se jim pod rukama mění v trapné paskvily. Nejinak samozřejmě dopadl i Den otců, francouzský originál Otec a Otec je výborná záležitost, která nezklame ani po letech. Naproti tomu u Dne otců si nevzpomenu snad ani na jednu směšnou situaci. Pokud něco potěší tak je to cameo Mela Gibsona. PS: Amíci jsou nějak zvláštně posedlí záchodovými scénami, protože jak jinak si vysvětlit že je dokáží propašovat téměř do každého filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake francouzské komedie"Otec a otec" nedopadl vůbec špatně, a vlastně mohl dopadnout podstatně hůř. Má ale pochopitelně své nedostatky. Tak předně Robin Williams nemá potrhlost Pierra Richarda, ale snaží se o to velmi a Billy Crystal je sice skvělý, ale na Depardieua prostě nemá. Tahle komedie je ale rozhodně ještě bláznivější, než její originál a možná i o něco nápaditější, protože některé scény v původním filmu vůbec nebyly, ale je to jen remake, a tak už to tolik nepřekvapí. Velkým bonusem je zde Mel Gibson v miniroli pankáče. Ten stál fakt za to. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama