Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

AriAries 

všechny recenze uživatele

Před lety jsme na tom byli s rodinou v kině a od té doby jsem to viděl ještě asi dvakrát, ale pokaždé ještě v dětském věku. . Zachoval jsem si tak větší porci dětských dojmů a dodnes si je nepokazil těmi dospěláckými. Pamatuji si věrohodnou Cruelu v podání Glenn Close, jejíž krutost ke zvířatům mě jako milovníka zvířat vytáčela a nebýt za sklem obrazovky, skočil bych po ní a vyřídil to sám ;-) K tomu sympatický páreček Jeff Daniels a Joely Richardson se spoustou těch roztomilých štěňátek a dva přitroublí lovci štěňat ze kterých jsem po letech v Gregory Hausovi poznal Hugh Laurieho, který tak v naprosto kontrastní roli ukázal svou nejen hereckou všestrannost. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který je pro mě druhým nejoblíbenějším vánočním hned po Home Alone. Animovaná verze je samozřejmě daleko lepší, ale to nemění nic na tom, že tohle je vydařený film. Ale všem je jasný, že dalmatici jsou lepší živí než kreslený. Každopádně jde o příběh o punťíkatých pejscích, kteří uniknou nebezpečí v podobě Cruelly De Vil a dvou neschopných zlodějů. Tato komedie vás dostane především pokud jí znáte od dětství. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak jo můžu konečně srovnat s animovanou předlohou a ty 3* nechávám stále. Je to něco mezi 2-3*. Herci vybraní k postavám skvěle. Ovšem prostě ty živé šťěňátka nikdy nepřekonají roztomilostí původní animované. Hraný snímek je v některých částech naprosto totožný s animovaným, ale někdy je to pozměněno. Například závěrečné ztrestání Cruely nebylo v animáku tak kruté a nechutné a plné močůvky a sraček. Ale Glenn Close se musí nechat, že se role Cruely ujala excelentně. No a Daniels a Richardson hráli prostě takové ty blboučké a naivní postavy. Překvapilo mě, že tu hrál Hugh Laurie, to jsem tehdy, když jsem to někdy dááávno viděla, ani nepostřehla, nebo ho spíš ještě neznala. Ale padoucha trochu blba zahrál skvěle. Dneska si dám 102 dalmatinů, ale bojím se, že to bude hrozná sračka. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dřív bych tomu dala klidně čtyři hvězdičky, protože mě to vážně bavilo. Ale když jsem se na film včera podívala (a to jsem na to opravdu měla náladu), tak jsem si říkala, jak plochý ten příběh vlastně je. Pamatuji si, že když jsem byla menší, jak mě fascinovala zlost, kterou Cruella v podání Glenn Close oplývala, ale hodně tomu dopomohl dabing od Valerie Zawadské - jiný hlas si ke Cruelle ani nedokážu představit. Glenn je dokonalá, bez ní by to nebylo ono, bohužel příběh samotný je příliš jednoduchý a hloupoučký, pro děti ale postačí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dalmatin je ušľachtelé psie plemeno pôvodom z Chorvátska. Je to stredne veľký pes s výrazným sfarbením srsti. Je biela s charakteristickými čiernymi alebo hnedými škvrnami. Dalmatinci majú dobromyselnú a priateľskú povahu. Sú inteligentní a učenliví. Sú to krásne psy. Takže som myslel, že sa mi film "101 dalmatíncov" bude páčiť. Ale bohužiaľ prišlo sklamanie. Bolo to až moc detské. Asi to aj také malo byť. No mne to nesadlo. Nie som cieľová divácka skupina na ktorú sa zamerali autori tohto snímku. ** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Jeff Daniels (Roger) přiznal, že se mu na natáčení několikrát stalo, že uslyšel autoritativní hlas přikazující psovi: "Sedni!" načež se okamžitě svalil na židli, aby následně slyšel: "Ne ty, Jeffe." (HappySmile)
  • Glenn Close (Cruella) trvala na tom, aby všechny kožešiny viděné ve filmu byly umělé napodobeniny. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama