Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (253)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem reál, dostal jsem krásné městečko, dostal jsem kvalitní herecké přesvědčení a hlavně začátek v džungli a potom pářeni pavoučku. Stodola je nádherná děsivá a nevlezl bych tam ani za peníze. Pavouci jsou skvěli a není jích málo mrazí mě po zádech a pořád je na sobě cítím fakt výborný pavoučí smrtící nádech protože tohle rozbušilo srdce strachy trošku moc. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pavouků jsem se nikdy nebál, ale v poslední době už to vypadá jinak...Je totiž dost dobře možné, že se mi tenhle vskutku povedený horor zažral do podvědomí a po letech se plíživý přízrak strachu začíná projevovat :). Ne teď už vážně - "Arachnofobie" je jeden z nejpovedenějších hororů ,které jsem viděl a velikým plusem, které nabízí, je mnohdy naprosto odzbrojující humor a skvělý výkon Jeffa Danielse...Na základní škole jednu dobu náš nejoblíbenější a nejcitovanější film. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na 20 let starý film, má Arachnofobia pořád slušný potenciál zabavit. Jen bych byl opatrnější s tím rozdělením o jaký žánr jde. Uvádí se že je to komedie, sci-fi, thriller, horor. Myslím že by bylo poctivé přiznat, že sci-fi to není ani náznakem a horor jen pro opravdové arachnofobiky. Ale to by pak byl horor i Tom a Jerry pro ženský, který se bojí myší. To ovšem Arachnofobii v mých očích nijak nesnižuje, protože je to moc hezky vyvážená kombinace vtípků a šimravě mrazivých scén s pavouky. Co se týče filmů z insect tématikou, určitě jde o nadprůměr. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejbéčkovější béčko, kterému však nelze upřít nemalý díl zábavnosti. Film jsem myslím viděl už někdy v dětství, kdy jsem se u něj snad i bál (v tomto ohledu bych ho řadil někam k filmům typu Piraňa), dnes mi už ale vůbec strašidelný nepřijde - místo hororu mi to dnes už přijde prostě jen jako sranda - mj. vydatně podpořená komickou postavou desinsektora Delberta McClintocka (ve výborném hereckém ztvárnění Johna Goodmana), naopak Jeff Daniels v hlavní roli doktora Rosse Jenningse mě moc nebavil. Možná ten film nemůžu vnímat jako horor i proto, že záběr na několik pavouků lezoucích po zemi se mnou prostě nic nedělá a pavouci mi nijak nevadí. Nepřišlo mi to vlastně ani napínavé, protože tam ti pavouci prostě jen postupně oddělají pár postav, které mi stejně nijak sympatické nebyly, takže mi byl jejich osud ukradený. Ovšem jak říkám, narazit po letech na tenhle film v telce bylo takovým příjemným návratem do starých dobrých devadesátek se vším, co k tomu patřilo (mj. kvalitní dabing). A co mě ještě napadá, ten film má i velice dobrou hudbu, která v některých záběrech skvěle podporuje atmosféru. Mimochodem velmi se mi u tohoto filmu líbí i jeho plakát. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Fajn zábavný pavoučí horor, který nechce děsit. Samotní pavouci jsou super, protože zde není použité CGI a místo toho byly na natáčení použití živí pavouci (praktické efekty taky dobrý). Má to dobrou hudbu, slušně to odsýpá a John Goodman je boží...bezesporu nejlepší postava v celém filmu. Pokaždé když byl na scéně, tak to nemělo chybu :D. Finále akčnější než bych očekával, ale nemám proti tomu výtku, to rozhodně ne. Je to v pohodě film, který nijak neohromí a na sobotní odpoledne to splní svůj účel. 6/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • V jednom zo záberov kŕmi arachnológ (Julian Sands) pavúka. V teráriu je pavučina, no keď poklepe po vlákne, vychádza zástupca čeľade Theraphosidae (u nás sú tieto pavúky známe ako vtáčkare a sú nesprávne označované za tarantuly), ktoré si nikdy pavučiny tohto typu nestavajú. (Rain)
  • Zvuk, který se ozve, když John Goodman rozdrtí jednoho pavouka, byl ve skutečnosti zvuk rozdrcených brambůrků. (HappySmile)
  • Mnoho herců odmítlo účast na filmu ve chvíli, kdy zjistili, že budou pavouci živí. (Hans.)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama