Reklama

Reklama

Hrdinou dramatického příběhu je někdejší detektiv z Los Angeles Jesse Stone (Tom Selleck), který kvůli nadměrnému pití přišel o slibnou kariéru a skončil u policie v zapadlém městečku Paradise. Zdá se, že v takové díře se nemůže vůbec nic stát, ale když dojde k vraždě, Stone záhy pochopí, že má co do činění s nebezpečnými sériovými vrahy. Podezírá ze zločinu excentrickou manželskou dvojici Andrewa (Reg Rogers) a Briannu (Jane Adamsová), která je fascinována násilím, ale případ se komplikuje. Poté, co je znásilněna šestnáctiletá dívka, si Stone uvědomí, že by mezi oběma případy mohla být souvislost a hodlá ji prokázat. Vyšetřování probíhá pod sílícím tlakem tisku, nadřízených i FBI a stává se nejdůležitějším případem Stoneova života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tuto detektivku jsem náhodně narazila v dopoledním televizním vysílání a nebudu skrývat své nadšení. Má všechno, co na tomto žánru oceňuji. Výborný Tom Selleck v hlavní roli, úžasné poetické prostředí, kamera i hudba ve vzácném souladu a dokonce i dabing se povedl. Zvolna plynoucí příběh, v němž se osobní život detektiva plynule prolíná se zvolna probíhajícím vyšetřováním a vůbec nevadí, že pachatel je podezřelý již od počátku a jde jen o jeho usvědčení. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další případ (i když natočený jako první) policejníého náčelníka Stonea neztratil téměř nic z kvalit předchozího filmu. Atmosféra, i když není tak hutná, se nese ve stejné tónině, a tomu kdo v ní nalezl zalíbení, přínáší další příjemný zážitek. Možná jsem měl chvíli trochu potíže s dvojicí až příliš filmových vrahů, nicméně jejich zasazení do atmosféry filmu bylo zajímavé, stejně jako způsob jakým tvůrci pracovali s napětím, které příjemně gradovalo až do konce, ačkoli byla totožnost vrahů odhalena už samém počátku vyšetřování. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Paradise se stala vražda. Jesse Stone se pustí do vyšetřování s vervou sobě vlastní a svojí klidnou povahou se nenechá ničím zviklat. Opět se jedná o krimi, takže detektivní napětí se stále nekoná. A je to ohromná škoda. Tom Seleck na to prostě má, a jeho potenciál a veškeré charisma nebylo plně využito. V městečku si už pomalu zvykají na jeho tvrdší metody a tak je jisté, že nikomu nic neprojde. A může si na policejní stanici vyřvávat, vyhrožovat a urážet jak chce. Jak je patrné v jedné scéně ke konci snímku. Nadržená obhájkyně mě neustále přesvědčovala, že přes postel nového policejního šéfa ovládne. Inu, necháme se překvapit dalšími díly. Snímek je ve stejném tempu a atmosféře jako předchozí úvodní díl. I přes absenci velkých akčních scén se jedná o přívětivé odpočinkové dílo, které si oblíbí především starší generace. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Unavené tempo, unavení herci a hodně unavený scénář stvořili dílko, které si poklidně plyne, aniž by nabídlo něco víc než jen televizní vatu. Detektivní zápletka je mizerná a osobní život vyšetřovatele, na který film klade důraz, je nezajímavý. Podivnou pachuť tomu ještě přidávají neuvěřitelné a přehnané dialogy. KOUSEK DĚJE Pomoci šestnáctileté oběti hromadného znásilnění tím, že jí detektiv věnuje psa a těm, co jí znásilnili, napaří jen veřejně prospěšné práce, je absolutní výsměch spravedlnosti a pevně doufám, že i realitě. /29. 1. 14./ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

První překvapivá věc, se kterou se zde potkáte, je to, že mrtvoly dýchají a střihačovi je to jedno. Jinak jde ale o dalšího ztrápeného bývalého velkoměstského poldu, který chtě nechtě přesedlal do malého městečka kdesi u moře. Jenže svrab se šíří všude a ani Ráji se nevyhýbá. ~ Styl vyprávění pozvolnější, Tomovi role padnoucí, byť se svými intuicemi by mohl konkurovat i slavnějším kolegům v praxi. Celkem dobrá kriminálka, na televizní produkci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko v lokalitách Blue Rocks, Halifax a Lunenburg. (Terva)
  • Je to jediný příběh v sérii, který dostal raiting "R" pro násilný obsah, sex a užívání drog (na film s ratingem R smí mládež do 16 let pouze v doprovodu dospělé osoby). (Terva)
  • Robert B. Parker napsal tento příběh jako čtvrtý ve své knižní sérii, ale pro televizi byl natočen jako první. (Terva)

Reklama

Reklama