Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Výborný náměť, celkem slušný scénář, nekompromisní Keira Knightley (když jsem se dozvěděl, že má hrát drsnou holku, tak jsem se zděsil, ale moc mile mě překvapila) a charismatický Mickey Rourke - to vše jsou jasná pozitiva. Bohužel Tony Scott mě svou režií tentokrát nenadchl, zatímco předchozí Man on Fire byl bravurní akční snímek, tak o Dominu to rozhodně říct nemohu. Střihačské orgie mi místy způsobily epileptický záchvat, filtrů bylo použito až nezdravě mnoho a kamera také nic moc. Navíc akčních scén mohlo být klidně jednou tolik a nic by se nestalo. Není to vyloženě zklamání, ale Scott to tentokrát přepískl....... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh neposlušnej dcérky slávnych a bohatých rodičov, ktorá si to z modelingu zamierila medzi lovcov ľudí je ideálnym námetom pre Hollywood. A mohol byť i výborným filmom nebyť Tonnyho Scotta. Režisér totiž tak „praštil“ do formy, až sa stala neznesiteľnou. Rozčuľujúci klipový strih, ktorý by bol rád dynamický, podivné kamerové filtre počas celého filmu, kamera pôsobiaca v niektorých momentoch ako zlé zoomovanie digitálneho fotoaparátu a hlavne zlým spôsobom roztrieštená štruktúra príbehu totiž spôsobujú, že Domino je istým spôsobom „nepozerateľným“ filmom. Vďaka forme som mal problém zžiť sa s postavami, ktoré sú charakterovo pomerne príťažlivé ( a Keira samozrejme vizuálne nezmerne príťažlivá). Pokiaľ ide o hercov, podľa môjho názoru bolo kardinálnou chybou obsadiť Keiru Knightley. Nie je to jej herectvom (to je práve z toho čo som s ňou videl to lepšie), ale typologickou nevhodnosťou pre túto úlohu. Jej anjelskej tváričke jednoducho divák tú tvrdosť nemôže uveriť. Niečo iné je Mickey Rourke, ktorému rola sadla ako uliata a vidno že si ju i poriadne užil. Okrem neho, krásy Keiry Knightley, zaujímavého námetu a „Hands of Time“ od Groove Armady na pozadí akej-takej myšlienky totiž Domino nemá čo ponúknuť. 5/10 ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Silácké pózy v epileptickém střihu a příběhu, který toho chtěl říct zbytečně moc. Tonyho vizuální anarchie (umírněnější než v Muži v ohni) se mísí s výborným soundtrackem a vyrábí hutné, pro někoho zcela nestravitelné peklo. Není to akční film, ani syrová životní výpověď jedné ženy. Je to žánrově nezařaditelný mix barev, zvuků, atraktivních prostředí a slušných hereckých výkonů. Zábavný, mohu-li tvrdit. Ale stále zbytečně silácký a zcela mimo realitu všedních dní (tj. s nulovou šancí více tématicky zasáhnout). ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že i ten nejdrsnější chlapák může být nakonec nalomen ženou a i ta nejdrsnější žena nakonec podlehne sociálnímu cítění....Tahle Scottova popová avantgarda se velmi těžko nějak objektivně hodnotí. Od toho, na co jsme u hollywoodských filmů zvyklí se totiž liší natolik, že je obtížné ji hned správně uchopit. V Domino zašel Tony jednoznačně nejdál ve své pověstné obrazové extravaganci (hojně vystrkující růžky už v Man on Fire) a na jedovatě žlutém filtrovém podnose servíruje přesvětlené scény, neobvyklé úhly kamery a střih ve stroboskopickém rytmu. Taktéž scénář Richarda Kellyho se vymyká všem konvencím a v přístupu k divákovi je ještě přidrzlejší, než ten k Donnie Darkovi....Celý scénář totiž stojí na motivu ošemetné pravdivosti a spolehlivosti vyprávění, což dobře vyjadřuje už úvodní titulek "Natočeno podle skutečných událostí. Tak trochu." Pravda je realativní a několikrát je ve filmu odhaleno, že nějaká událost proběhla jinak, než jsme dříve viděli, a "lživá" scéna je záhy nahrazena "pravdivou"...Ve všem tom zmatku a formálním běsnění se naštěstí tvůrcům daří udržovat film jakž takž přehledný, což se bohužel netýká té nejklíčovější dějové zákruty o prvních dámách a uloupených penězích, takže vám možná budou občas před očima naskakovat velké tučné otazníky....Ano, Domino je film zajímavý a velice progresivní, je ovšem otázkou, zda všechny ty novoty v pojetí potěší diváka (zejména v prostřední části jsem byl z filmu už docela otrávený, možná kvůli té vlezlé žluti) a zda vůbec znamenají jakýkoli přínos. Domino po nás chce, abysme se jí hlouběji zabývali, abychom přistoupili na její hru a pokusili se ji vnímat jinak, než jak jsme tomu navykli u ostatních filmů...Jak říkám, je těžké tohle hodnotit, takže ony udělené tři hvězdičky prosím vnímejte jako kvantitavní vyjádření výsledného diváckého zážitku, nikoli kvality snímku.... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý příběh, nezajímavá Keira a Tony Scott v naprostém šílenství rezignuje na cokoliv co by mělo ve výsledku vypadat jako film. Domino považuji za jeho nejslabší kousek a myslete si co chcete, ale Keiře jsem tuhle roli opravdu nezbaštil ani tehdy když se jedné spolužačky zeptá, jestli už měla plastiku nosu. 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Postava Alfa byla inspirována skutečným řidičem Domino Harvey, Eda Martineze a Choco. Byl to muž z Afghánistánu, kterému všichni říkali "Afghani", jelikož nedokázali vyslovit jeho jméno. (HellFire)
  • Slovo "fuck" a jeho různé obměny zazní ve filmu 123x. (3DD!3)
  • Pre reality show o lovcoch ľudí zobrazenej vo filme producenti vytvorili promo plagát troch lovcov s Domino (Keira Knightley) na pravej strane. Matka Domino povie, že reality show sa zúčastnia len vtedy, ak bude Domino v strede. Plagát pre skutočný film má túto podobu. (TheRoller)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama