Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

July 

všechny recenze uživatele

Neberte to jako film. Berte to jako sen, který oživl na stříbrném plátně nebo televizní obrazovce. Tomu, kdo nerad sní, se Maska zrcadla asi líbit nebude. Ale tomu, kdo si na nereálný svět, kde je všechno možné, dokáže zvyknout, se snad zalíbí. Nehledejte logiku ani propracovaný děj. Na těch 101 minut sněte. P.S.: Valentýn je docela vtipný. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Krásná, vizuálně velmi zajímavá pohádk scénáře Neila Gaimana o neprozkoumaném světě snů. Hlavní hrdina se ocitá uvězněna ve světě, který si zama vymyslela, zatímco na její místo nastupuje dcera královny temnot, která důsledně svůj domovský svět ničí, což na vlastní kůži pociťuje i Helena. Výrazná výtvarná bizarnost snového světa spolu s podivnou hudbou navozuje dojem něčeho podivného, nenormálního... Ale copak sny jsou vždy normální? ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dave McKean a Neil Gaiman, to znamená Sandmana. A to pro mě osobně znamená velkou dávku imaginace a magii comicsu v množství o hodně větším než malém. A teď je tu film, další dítko vzniklé ze spolupráce těchhle dvou, a je to přesně to, co jsem čekal. Příběh prostý a čtenářům Gaimana známý - něco jako Koralina, chtělo by se říct. A stejně jako u Koraliny, knížečky na jedno deštivé odpoledne, to funguje výborně. Co se vizuální podoby týká, citoval bych jeden nejmenovaný loutkový film - "Já mu to žeru, co ty?" To, co doteď při čtení obstarával mozek, se teď divákovi servíruje jako ti pohádkoví pečení holubi přímo do... A je to takový masakr jako je Stephen Fry velký herec. Z něj sice uvidíte jenom malý kousek, ale ten hlas si nejde splést;) Závěrem snad ještě potlesk pro Stephanie Leonidas, protože ty rozdílné herecké figury zvládla s bravurou a narozdíl od mnoha jiných jí ve dvaceti tu patnáctku věřím;) Ode mě je to za 90%, protože věřím, že tohle byla jen první vlaštovka... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní. Vizuálně nápadité (hlavně sfingy), herci skvělí, scénář místy geniální "Mám takovej pocit, že UPS a Promiň, už to nidky neudělám asi ledy neprolomí", herci skvělí (všichni, naprosto, včetně mimiky sfing).. ale tempo. Film postrádá jakékoliv větší tempo..jen ubíhá. Nenudí, ale nestrhne. Jenom sem tam nadchne viuální vynalézaostí tvůrců. Ale je to moc pěkný ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len doplním Mariusa, ono je to masaker aj hudobný. Celé to snové iracionálno a balancovanie na pomedzí snov, túžieb a reality je doplnené rovnako uleteným (správnym smerom) hudobným backgroundom. Príbehovo je MirrorMask spočiatku trochu pomotané, ale neskôr tak akurát, len zamrzí poslabšie tempo. Celé to putovanie bizzarným svetom chvíľami nudí a výrazne tam absentuje zapamätanihodný okamih (ak nerátam celý film). Šialené, krásne...umelcké dielo. McKeanov štýl mi neskutočne sadol. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Původní počítače, které se používaly pro práci na filmu, byly pojmenovány po Beatles - John, Paul, Ringo a George. Později se dokoupil pátý, který dostal jméno Yoko. Krátce nato spadla síť a nemohla být pořádně obnovena (počítače spolu odmítaly komunikovat). Byl tedy pořízen nový server a zakoupeny nové počítače, které tentokrát dostaly jména po The Ramones - Joye, Jonny, DeeDee a Tommy. Neil Gaiman k tomu potom řekl: "Škoda, že jsem nevěděl víc o historii The Ramones, počítače fungovaly perfektně, byly zvučné a umřely předčasně." (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama