Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, podle me az zbytecne uchylna stylizace a to na ukor pribehu. Ne, ze by byl pribeh spatnej, jen je takovej hodne jednoduchej, cela ta mytologie je taky hodne jednoducha a na zaver to tak nak vyzni do ztracena. Jinak co se tyce triku, ty jsou vetsinou takovy desne jednoduchy a cely to pusobi hodne pocitacove, ale v tomhle pripade to asi byl ucel a ono to fakt docela funguje, obcas fakt clovek nestaci cumet, ale misty to uz je skutecne trochu moc. Navic se to ani nejak poradne nerozjede, celej film jen tak pomalu plyne. Nicmene musim pochvalit Stephanie Leonidas, ktera byla fakt dokonala. Celkove lepsi 3*. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Svébytná fantazie, to nesporně. Unikátní ve svém výtvarném zpracování, ojedinělá pro svoji hudbu (mix balkánské dechny a techna), zajímavá pro netypický přístup ke klasickému pohádkovému ději. Na Masce zrcadla prostě poznáte během pár prvních minut, že nepatří jen do sorty prvoplánovitých výtvarných kýčů. Je to fantazie, která má o čem vypovídat, která dokáže nepofidérně vizuálně učarovat, aniž by do vás hustila "ó jak jsem krásná a dokonalá" nýbrž "podívej, něco takového jsi ještě neviděl!". A já neviděla, to tedy ne, stejně jako jsem doposud nezavadila o dvě velmi zajímavé existence, které mají toto dílko v pevných scénaristický, režisérských a hlavně vizuálních rukou. Neil Gaiman a Dave McKean jsou prostě osvícení originalitou, která tak moc chybí v řadě podobných snímků. Jejich film se pohybuje po cestičkách realisticky-fantastického mixu, poučné vypravovánky pro děti, mírně dekadentní a lehce úchylné pastvy pro oči, příjemných úvah o lidské a nejen lidské existenci, hypnoticky-psychedelických vizuálně-hudebních koláží... Těžko stravitelné sousto pro někoho, kdo nedokáže přijmout divně pokřivený anglický humor, který občas vystrkuje růžky, pro někoho, kdo bude hledat za Maskou zrcadla prostou vizuální žranici. Neboť MirrorMask je duchaplnou a výživnou hostinou pro zvané a věkem-neomezené. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len doplním Mariusa, ono je to masaker aj hudobný. Celé to snové iracionálno a balancovanie na pomedzí snov, túžieb a reality je doplnené rovnako uleteným (správnym smerom) hudobným backgroundom. Príbehovo je MirrorMask spočiatku trochu pomotané, ale neskôr tak akurát, len zamrzí poslabšie tempo. Celé to putovanie bizzarným svetom chvíľami nudí a výrazne tam absentuje zapamätanihodný okamih (ak nerátam celý film). Šialené, krásne...umelcké dielo. McKeanov štýl mi neskutočne sadol. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

..... „Často si pleteme to co si přejeme s tím, čím to ve skutečnosti je.“ Po vizuální stránce naprosto omračující už od úvodních titulků. Příběh Heleny, která se po konfliktech s rodiči ocitá ve Městě světla plné masek ..... bez masky (pouze s vlastní tváří) ..... „Jak poznáš jestli jsi šťastná nebo smutná, když nemáš masku? Nebo rozčilená? Nebo připravená na moučník? -Mám obličej.“. „Abych byl upřímný, vy lidé pro mě vypadáte všichni stejně. Bez pořádných obličejů můžete být kdokoliv.“ Černé lepkavé bláto ze Země stínů, z kterého s každým plesknutím vznikne pavouk s obrovským okem. Okřídlené kočky s lidskou maskou, které si pochutnávají na knihách. Urážlivé létající knihy „Dokud si myslí, že se ti nelíbí, tak se stěhují zpátky do městské knihovny“. A možnost okny nahlédnout do reality, na sebe sama. Originální šílenost u které jsem pouze na pochybách pro koho je vlastně určená, ale pro děti asi ne. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to celé ako psychadelická zmes Nekonečného príbehu a Alenky v ríši divov natočená za výraznej podpory psychotropných látok. Vynikajúca, úletovo "ubalená" vizuálna stránka spolu s depresívne ladenou hudobnou prímesou a nevýraznou príchuťou príbehu vyvolali u mňa pocit prázdnoty a horkosť v ústach. A nepomohli ani svieže myšlienkové "tik-taky" vo forme vtipných dialógov a nápaditých "maskobyvateľov". Ďakujem, ale na tomto "nefičím". 7/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama