Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe, Bobby a Pink jsou profesionální zloději a specializují se hlavně na zlato. Vykradou klenotnictví, ale jejich překupník Bergman nechce partě zaplatit, dokud pro něj neudělají další loupež. Tentokrát jde o zlaté cihly ze zásilky pro švýcarskou banku. Protože Joeho zachytila při posledním lupu bezpečnostní kamera, má to teď těžké. A Bergman ho navíc vydírá. Parta nakonec z nouze svolí, Bergman jim dá nějakou zálohu, ale zároveň jim vnutí ke spolupráci svého synovce, ctižádostivého hajzlíka Jimmyho. Ten se brzy dá dohromady s mladou a hezkou Joeho ženou Fran. Situace se začíná komplikovat, protože Jimmy vnese do Joeových plánů zmatek a posléze i vzájemnou nedůvěru. Fran s Jimmym začne spát a pracuje s ním proti ostatním. První plán se kvůli Jimmymu zdá příliš riskantní, a tak Joe vymyslí další, rafinovanější. Pak parta uskuteční velkou akci na letišti, odkud má startovat letadlo se zlatem. Letadlo zastaví, vykradou a přelstí personál. Jimmy se ale ukáže jako sketa, Joa omráčí a spolu s Fran se zlatem ujedou. Netuší, že Joe není tak hloupý, jak si mysleli, a místo zlata najdou v trezorcích jenom železné matky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jsou to v podstatě staříci, ale kuráže mají na rozdávání. Příběh o loupeži a o tom, jak chce jeden druhého podvést. Hold, není parta jako parta. Joe Moore v podání Gena Hackmana však má vždy nějaké eso v rukávě a také nějaký záložní plán. Až to udivuje, neboť dle děje to vypadá, že počítá s naprosto se vším. Nebo je to všechno opravdu jen pouhá náhoda? O lecjaké dechberoucí drama se v žádném případě nejedná. Příběh plyne bez zaškobrtnutí a byť ničím nevyniká, je zajímavé sledovat, jak si pánové počínají. Odpočinkový film, který nenadchne, ale ani neurazí. Danny DeVito v roli bosse Mickeyho Bergmana je asi to nejlepší na celém snímku i když výkon Gena Hackmana je také výborný. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Joe Moore (Gene Hackman) je zloděj. Dokonce výborný zloděj - se skvělou schopností naplánovat, a předvídat téměř cokoliv, co se při akci může stát. Při jedné z posledních akcí se mu ale "podaří" nechat se natočit bezpečnostní kamerou, a tak je ve městě odvařenej. Ještě zbývá ale udělat poslední ránu, aby byl překupník Mickey (Danny DeVito) spokojenej. Ale vše se tak důkladně naplánovat nedá .. nebo ano? ... Film nikterak nevybočuje ze zaběhlého žánru, a tak je od počátku jisté, že podrazy ve skupině na sebe nenechají nijak dlouho čekat (samozřejmě je ale vše Joe Moore se vším počítá). A když už to vypadá, že opravdu dojel až na konec, vždycky má ještě nějaké to eso v rukávu. Herecké obsazení se docela povedlo - Gene Hackman i jeho banda (Delroy Lindo, Ricky Jay i Rebecca Pidgeon) jsou skvělí, stejně tak na druhé straně Danny DeVito a Sam Rockwell (pro něj začínám mít poslední dobou slabost). Celkově jde o film, který ani na několikeré podívání nenudí, ale Dannyho parťáci to holt nejsou .... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení středečního večera, kdy obvykle v televizi kromě slaboduchých seriálů nic není (mám jen základní nabídku, protože k této situaci docházelo často i u té rozšířené - na 20 nebo kolika kanálech prostě nebylo na co se dívat). Když jsem zjistila, že je na Nova cinema můj oblíbenec Hackman, zajásala jsem. Asi po 10 minutách si další můj oblíbenec, manžel, mlhavě vzpomněl, že to snad i viděl, čímž mě odrovnal, protože má filmového Alzheimera a kromě pár megafilmů v čele s Tenkrát na západě si nic moc nepamatuje:-). Pak jsem si vzpomněla i já, že je to ten film, kde Gene je vždycky o krok napřed, vždycky ví víc než ostatní a nakonec všechny přečůrá (promiňte, ale to je fakt nejvhodnější výraz). Ale jak je vidět z hodnocení, nás uživatele ne, i když on za to nemůže, fakt dělal, co mohl, perfektní, jako vždy. Také Delroy Lindo (konečně vím jak se jmenuje) a Dany de Vito, ale na víc jak *** to prostě není. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Takový průměr, ale podruhé bych se na to již nedíval. Místy až moc překombinované, ale místy zase docela originální. To že se ta partička zlodějů pokusí podvést i toho svého překupníka bylo ale jasné téměř od začátku. Trochu nečekaný byl závěr - tak rozsáhlou přestřelků jsem rozhodně nečekal a nečekal jsem ani konečnou změnu strany Moorovi přítelkyně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu měla být v září, avšak byla posunuta až na prosinec. Důvodem byla přítomnost scény, kdy se hlavní postavě podařilo obejít bezpečnostní prohlídky na letišti, což se stalo po teroristických útocích z 11. září nevhodné. (blackrain)

Reklama

Reklama