Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe, Bobby a Pink jsou profesionální zloději a specializují se hlavně na zlato. Vykradou klenotnictví, ale jejich překupník Bergman nechce partě zaplatit, dokud pro něj neudělají další loupež. Tentokrát jde o zlaté cihly ze zásilky pro švýcarskou banku. Protože Joeho zachytila při posledním lupu bezpečnostní kamera, má to teď těžké. A Bergman ho navíc vydírá. Parta nakonec z nouze svolí, Bergman jim dá nějakou zálohu, ale zároveň jim vnutí ke spolupráci svého synovce, ctižádostivého hajzlíka Jimmyho. Ten se brzy dá dohromady s mladou a hezkou Joeho ženou Fran. Situace se začíná komplikovat, protože Jimmy vnese do Joeových plánů zmatek a posléze i vzájemnou nedůvěru. Fran s Jimmym začne spát a pracuje s ním proti ostatním. První plán se kvůli Jimmymu zdá příliš riskantní, a tak Joe vymyslí další, rafinovanější. Pak parta uskuteční velkou akci na letišti, odkud má startovat letadlo se zlatem. Letadlo zastaví, vykradou a přelstí personál. Jimmy se ale ukáže jako sketa, Joa omráčí a spolu s Fran se zlatem ujedou. Netuší, že Joe není tak hloupý, jak si mysleli, a místo zlata najdou v trezorcích jenom železné matky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení středečního večera, kdy obvykle v televizi kromě slaboduchých seriálů nic není (mám jen základní nabídku, protože k této situaci docházelo často i u té rozšířené - na 20 nebo kolika kanálech prostě nebylo na co se dívat). Když jsem zjistila, že je na Nova cinema můj oblíbenec Hackman, zajásala jsem. Asi po 10 minutách si další můj oblíbenec, manžel, mlhavě vzpomněl, že to snad i viděl, čímž mě odrovnal, protože má filmového Alzheimera a kromě pár megafilmů v čele s Tenkrát na západě si nic moc nepamatuje:-). Pak jsem si vzpomněla i já, že je to ten film, kde Gene je vždycky o krok napřed, vždycky ví víc než ostatní a nakonec všechny přečůrá (promiňte, ale to je fakt nejvhodnější výraz). Ale jak je vidět z hodnocení, nás uživatele ne, i když on za to nemůže, fakt dělal, co mohl, perfektní, jako vždy. Také Delroy Lindo (konečně vím jak se jmenuje) a Dany de Vito, ale na víc jak *** to prostě není. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

"Loupežnické" filmy mám moc rád a velmi se mi líbil i první film Davida Mameta, který jsem měl možnost vidět, tedy Spartan. Ale tohleto je zklamání. Naprosto všechno v tomhle filmu se dá charakterizovat slovy - neurazí, ale nenadchne. Celý štáb od režiséra, po herce (kromě skvělého DeVita) jako by filmem jen tak proplouval, bez většího zájmu či nadšení. Kvalitní, vcelku zábavná, ale jinak hrozně neoriginální a nenápaditá rutina. ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

I přes super obsazení kvalitními herci /DeVito, Lindo, Rockwell.../ je to prostě seriózní nuda od začátku do konce. Filmy o loupežích mám moc rád, ale tohle mi prostě nesedlo. Příběh je už od začátku zamotaný a překombinovaný. Děj se táhne strašně pomalu a má ve výsledku skoro nulovou gradaci. Navíc Gene Hackman má, jako herec, hodně silnějších chvilek, než právě v "Poslední loupeži". Škoda... ()

CGP 

všechny recenze uživatele

Proboha, tak tohle je poněkud silné kafe i na mě a to skousnu lecos. Připouštím, že úvodní scéna vykradení zlatnictví je poměrně solidní, ale počínaje přepadením letadla se jedná jen o velkou přeplácanost, přičemž každý další dějový zvrat, který pravidelně spočívá v tom, že záporňák sebere zlato klaďasovi, resp. klaďas sebere zlato záporňákovi, představuje jen další hřebík do rakve. Kdybych měl někdy sílu (a doufám, že ji mít nebudu), rád bych počet těchto machinací spočítal. Jistě bychom se dobrali velmi zajímavého čísla. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jaká se dá s partou vynikajících herců natočit kravina. A vše padá na vrub pomatenému scénáristovi, který vyplodil nesmyslně překombinovanou rádobyzápletku, která přitom vůbec nepřekvapí. To protože už po prvním scénáristickém kotrmelci většina diváků pochopí, že tento příběh je psaný od konce. Tzn. nějaký hňup vypotí při pivu krátký příběh s pointou a jiný hňup ho obalí vatou, aby to dalo stopáž filmu. Což je veliká škoda, protože první třetina filmu dávala naději na starý dobrý příběh o lupičích s mozkem. Jenže ten slibný začátek, převálcoval hloupý konec. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu měla být v září, avšak byla posunuta až na prosinec. Důvodem byla přítomnost scény, kdy se hlavní postavě podařilo obejít bezpečnostní prohlídky na letišti, což se stalo po teroristických útocích z 11. září nevhodné. (blackrain)

Reklama

Reklama