Reklama

Reklama

The Boy Who Saw the Iceberg

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Kanada, 2000, 9 min

Režie:

Paul Driessen

Příběh o chlapci, který stále sní, nejen ve spánku. Když vstává do školy, představuje si, že je unesen, ve škole sní o tom, že je někde jinde. Jednoho dne odjíždí s rodiči na dovolenou. Nalodí se na velkou loď a plují vstříc dobrodružství. (Snorlax)

Recenze (10)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud to nebude moc velký protimluv, tak smutný konec vcelku mile překvapil. Zaujala mě animace, která v lecčems (náhodou?) připomíná práce Pavla Koutského a která se k tématu výborně hodí, filmeček mohl být ale klidně o minutu dvě kratší. Skvělý nápad s rozdělením obrazu na realitu a snění. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

další němý what-the-fuck snímeček, kdy nevíte, co dřív sledovat, a originalita je spíš na škodu... tak trochu maloprincoidní kraťas, na můj vkus moc snový a nehezky animovaný. halt nápad není vše... 50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Už Michael Žantovský si ústy Pavla Bobka kdysi přál mít čas pro trochu snění, mít čas pro trochu bláznivých snů a doufal, že svět se zázrakem změní. Driessen to převedl do animované podoby. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jedno ráno budík už nezazvoní. Ani dvere nepôjdu otvoriť. A čo oči? Sú vôbec otvorené tie? A budú ešte niekedy? Depresívna pecka, z ktorej dojem mi kazili nevkusné animácie. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Teda měla jsem, co dělat, abych to stíhala všecko sledovat, ale líbilo se mi to a hrozně moc... Nápad prostě geniální a tak jak se cítil ve škole, jsem se taky kdysi cítívala - hrozné mučení, pavouci ze všech stran a tak vůbec, a to ani nemluvím o ranním vstávání. Na konci mi běhal mráz po zádech a ne nebylo to průvanem v pokoji. Neskutečně zvláštní animace, u níž jsem si na začátku myslela, že mi bude vadit, ale nakonec to perfektně sedělo. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=oA2wseEesC4 ()

joylis 

všechny recenze uživatele

úžasný nápad rozpůlit plochu a nechat na jedné odehrávat fakta a na druhé dětskou fantazii, obavy či špatné vzpomínky, které se nakonec spojí s realitou. Smutné avšak geniální. ()

Reklama

Reklama