Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film byl tolikrát zparodovaný, že už sám o sobě ztratil kouzlo. Osobně dám přednost komedii/parodii na téma - na problematickou školu přijde nový učitel, který dostane tu nejhorší třídu. Ze začátku ho studenti ignorují, ale po čase si ho začnou vážit a tento učitel jim změní životy a udělá z nich beránky. Tohle drama mi už nic neříká. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Když hispánský student z ghetta řekl své středoškolské učitelce, že "učitelé jsou chudí", a já se cestou z kina zamyslel nad svou výplatní páskou, pochopil jsem, že aspoň v jedné věci se naplnilo bolševické heslo Dohnat a předehnat Ameriku. Co se týká samotného filmu, vždy jsem ho považoval za matnou nápodobu Společnosti mrtvých básníků (můj vůbec nejoblíbenější "učitelský" film), kterou drží nad vodou jen přítomnost M.  Pfeifferové. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co ty ?? Máš teď někoho ??" - "Ne, nemám !!" - "Jak je tohle, sakra, možný ?? Ty ?? Chodíš snad s pytlem přes hlavu ?? " ;) Co na to říct ?? To už spíš uvěřím, že překrásná Michelle Pfeiffer půl roku nezavadila o chlapa, byť tedy jako učitelka, než tomuhle nesmírně špatnému Smithovu dramatu, rozhodně se nejedná o remake Clavellova snímku Panu učiteli s láskou, jak se tu někteří mylně domnívají, které je především tak naivní a hloupé, že už po půl hodině při té návštěvě lunaparku jeden zoufale doufá, že se ty Nebezpečné myšlenky změní ve třetí film série Nezvratného osudu a tu bandu parchantů postupně vezme ďas.. Skvostný soundtrack bohužel paradoxně film činí ještě více, odhalujíc přitom svoji skutečnou cílovou diváckou skupinu, sebeparodickým.. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tenhle fil jsem viděl opravdu dávno. A byl jsem o dost mladší. Tenkrát bych dal 4 hvězdy. Dnes s odstupem času a přibývajícími léty dávám 3 hvězdy. Naivita tohoto snímku je nepřehlédnutelná a prostoupená celým filmem, kór když je děj zasazen do ameriky, kde se na školství a vzdělávání už léta totálně sere. Za mě 65% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý film s přesahem. Film mě zaujal už při úvodních titulkách, ke kterým hraje písnička Gangsta's Paradise, jenž velmi dobře navodí potřebnou atmosféru. A ta atmosféra se drží po celý film. Celkové vyobrazení školy, studentů a jejich problému funguje dost dobře a Michelle Pfeiffer podává skvělý výkon. Nicméně mě to po příběhové stránce tolik nesedlo, a čekal jsem trochu více. Tím neříkám, že je film špatný, jelikož má dost působivých scén a hodně silný konec. Bohužel mi film nepřekvapil a nenabídl mě nic nového, nebo nečekaného. Nebezpečné myšlenky je zajímavý film, který stojí za pozornost. Opět děkuji za filmovou výzvu uživatelce leila22 . ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)

Reklama

Reklama