Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 032)

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlenka a jistě i skvělé zpracování, ale přesto mě to nedokázalo dostatečně zaujmout a vtáhnout do děje. Je mi to docela líto, protože animáky pro mě většinou představují skvělou zábavu a odreagování, což se u tohoto zvláštně pojatého díla nějak nepovedlo a i když snímek plyne poměrně rychle a najde se v něm pár opravdu skvělých nápadů a hlášek, nemohu jinak než za 3. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Určitě horší než Nigthmare before Christmas a to nezmění naprosto nic. Už jen námět je jasně slabší a jde o předělání takové temnější pohádky do podoby, kterou preferuje Tim Burton. Hlasy hereckých hvězd jsou příjemným spestřením a Deppův dabing je opravdu slušná zábava. Bohužel se neopakuje zázrak NBCH. Hudba je tu krásná, ale ne tak magická a dokonalá jako ve zmiňovaném snímku. Scéna s klavírem je však jedna z nejhezčích a mrtvá nevěsta by si zasloužila být živou. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Oslnivý design postav a jejich charakterová stylizace ( mé sympatie si získal především otec Viktorie, zavalitý cynický lord ), písně po hudební i textové stránce dobře zvládnuté, ale především ultračerný morbidní humor, některé perly mě dostávaly do kolen. Ale co je to platné, když emocionálně už to není tak silné jako dřív ( teď mám na mysli především Střihorukého Edwarda ). I když někde uvnitř mám pocit, že na druhé skouknutí by to mohlo být lepší. No, uvidíme... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na podruhé ještě o něco pěknější zážitek než na poprvné. Tahle poetika se snad ani nemůže nelíbit, šedivé Viktoriánské kulisy a barvitý, rozjuchaný svět podsvětí, o tolik zábavnější a spravedlivější, než ten náš... Jako pohádka v klasickém smyslu nemá zkrátka Corpse Bride chybu, třebaže je pochopitelné, že celkové uhlazené, předvídatelné ladění příběhu a zvláště jeho dosti růžové zakončení nemusí jít některým "dospělejším" fanouškům Burtonových cyničtějších tónů pod vousy... 2. 80% ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

V tomto případě s mnohými nesouhlasím.Bohužel. A je to možná jen má umíněnost, ale typy filmů jako je Mrtvá nevěsta já nemusím. Je to Burton, pro někoho možná ten pravý Burton, ovšem pro mě je to jeho pochmurná a slabá polovina, zabývající se zobrazením ošklivosti, která má jít podle režiséra ruku v ruce se všedností a také s láskou... Film pro mě překypující záporem. 3 Hvězdy za bizarní postavičky, které na mě udělaly dojem. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Loutky byly vysoké 25-28 centimetrů. (Karlos80)
  • Na to, aby nevěsta mrkla, museli animátoři nasnímat 28 záběrů. Během celého 55týdenního natáčení vzniklo celkem 109 440 záběrů. (imro)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama