Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Oceánem věčnosti putují Strážci duší. Vedeni neomylnou Prozřetelností, přicházejí na svět, aby uchránili, co má zůstat skryto,a odhalili, co musí být zjeveno. Ve službách osudu berou na sebe lidskou podobu, ale jen vyvolení smějí spatřit jejich tvář" Minulost je vzrušující a velmi přitažlivá, dokonce víc než si umíme nebo chceme představit. Pokud ji rozkryjeme, můžeme vyřešit záhady současnosti. Takhle pracovala velmi sympatická dvojice Armín a Katka. Sice vypadali jako kráska a zvíře. Ale všichni si představujeme záhadologa a archeologa jako drsného a neoholeného chlapíka, který nerad chodí v obleku a po svém boku má mladou a krásnou ženu. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nějak se pořád nemůžu zbavit dojmu, že prostě neumíme v dnešní době natočit napínavý (či tajemný, což by si tenhle seriál zasloužil) snímek. Při sledování mně to nepřišlo ani trochu strašidelné, přestože se to někdo pokusil takovým způsobem vytvořit, a už vůbec to nebyl thriller s prvky tajemna, o kterém se můžeme dočíst v ofic. textu. Atmosféru prostě nefunguje. To nemluvím o hereckých výkonech, které rozhodně nejsou dobré a to říkám hodně mírně (u Norisové bych použil i slova ostřejší :)). Dialogy taky nepobraly moc rozumu, závěrečné titulky vypadaly jak z filmů osmdesátých let a ty triky..., no radši nic. ()

Reklama

Death 

všechny recenze uživatele

Mne se to docela libi. Preci jen je to zase neco trochu jineho, nez nam vetsinou televize nabizeji a to se urcite musi ocenit. Nejedna se o zadnou Pojistovnu, Misto nahore nebo nedej boze Rodinna pouta. Jak uz to v serialech byva, nektere pribehy jsou dobre napsane a dokazou cloveka zaujmout, jine jsou pouze prumer, ktery prilis neoslni. Co se tyka zpracovani, to je urcite dost rozporuplne, ale v ramci televizni produkce se da prekousnout, stejne jako herecky "vykon" Zuzany Norisove(preci jen lepe vypada nez hraje :)). 3* hlavne za napad a atmosferu nekterych dilu, mne to ke spokojenosti staci. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český pokus o Akta X postavené na skutečných záhadách (nebo jejich mixu) je ve výsledku dost průměrným. První díl se mi líbil asi nejvíc, čím víc přibívalo exotiky, tím méně jsou epizody uvěřitelné. Když jsem viděl dva neschopné agenty britské tajné služby pobíhat po Zvíkově a okolí, přemýšlel jsem jenom, jestli to nemá být nějaká parodie. A samotná postava Strážce duší se stávala stále zbytečnější a řada dílů by byla zajímavější bez ní. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezký a napínavý seriál v čele s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou, příběhy někdy vyrůstají opravu ze skutečných základů tajemna a stejně tak rozkrývají často doposud nezodpovězené otázky. Mám moc rád večery u tohoto milého českého seriálu, který svou povahou dokáže nabudit pocit tajemství a záhady i po opětovném shlédnutí. Opravdu nechápu kritiku na tento seriál a myslím, že nejvíce ho kritizují "pseudohistorici", nebo-li amatérští znalci dějin, pro neúplnou historickou přesnost a menší dokreslování skutečností, pro ně mám radu: fakta nehledejte v seriálu, který má bavit a bavte se. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • V epizodě s názvem "Madonin dar "si během rozhovoru kriminalistky a policisty lze v pozadí všimnout, že mrtvola Jiřiny Písečné v autě mrkne. (ČSFD)
  • Tajemné místo, zvané U čarodějnice, kde později v ruinách Armín (Lukáš Vaculík) najde ztracené dítě, bylo točeno ve zřícenině kaple sv. Anny v Horrním údolí. Jde o poslední částečně zachovalou kapli z původního komplexu čtyř poutních kaplí a dalších budov na poutnické cestě z Horního údolí k slavnému poutnímu místu Panny Marie Pomocné nad Zlatými Horami. (LaCasita)
  • V rámci vzpomínkového „Pernštejnského roku“ byl městským úřadem v Pardubicích v roce 2012 naplánován antropologický průzkum Vojtěchových kosterních pozůstatků, který by mohl odhalit příčinu jeho nenadálé smrti – ovšem z nedostatku financí k tomuto nedošlo. (LaCasita)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama