Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Asi bych se měla v rámci spravedlnosti a lásky k Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny zamyslet nad tím, jestli na Krokodýlech není přece jen něco dobrého. Ale upřímně řečeno nemám náladu hledat v kupě hnoje minivalounek zlata, který tam navíc vůbec nemusí být. Marii Poledňákové se podařilo vstoupit do jedné řeky dvakrát díky zmíněným dvěma filmům, takže je zřejmě nakonec logické, že třetí pokus skončil utonutím. Etzlerovi a Timkové se zoufale nedostává chemie, která tak skvěle fungovala mezi Němcem a Preissovou, hudba je vlezlá jako jehovisté u dveří a příšerná, že se to vzpírá jakémukoli popisu (ten, kdo zavraždí Dana Nekonečného, pokud možno pomalu a brutálně, u mě má panáka), a dětští herci mi vnukávali myšlenku, že Herodes byl vlastně docela sympaťák. Kdyby aspoň byli potichu, ale většinu času byl ten film tak hystericky uřvaný, že jsem byla nucena utlumit si smysly rumunskou kořalkou, českým pivem a hlasitou konverzací se spolutrpícími, protože jinak se tomu v autobuse na cestě z dovolené prostě uniknout nedalo. Kocovina sice byla slušná, ale zdaleka ne taková, jako kdybych se na to donutila soustředit až do konce. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě je to o ničem. Mělo to vůbec zápletku? Ale tak, čert to vem. Ono kdyby to bylo alespoň vtipné, tak bych klidně dal víc. Ale tohle bylo hodně špatné herecky (většina hrajících jsou prostě neherci), ale i režijně (rozhodně zatím to nejhorší , co jsem od Poledňákové viděl - a těžko se tomu věří, protože má na svědomí TAK výborné rodinné filmy!). Avšak vůbec největší přeslap byl Nekonečný / Vojtek, což bylo opravdu praštěný a ty hudební vsuvky mě doslova iritovaly. A pár prvoplánovitých vtipů nebo sentiment s Davídkem to opravdu nezachrání... ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako nuda. Vypadá to jako nuda. Zní to jako nuda. Chutná to jako nuda. Dáte se poddat? Jak se krotí krokodýli aneb závod mezi dětmi a dospělými, kdo a) pronese nejtrapnější hlášku b) má tupější herecký výraz c) vás rychleji uspí. Tenhle "rodinný film" shora uvedené možnosti nesčítá, ale násobí...Dospěláci o koňskou délku vyhráli, ale byl to lítý boj až na punčocháče v umyvadle... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem se tomuto filmu úspěšně vyhýbal. Až jednoho mrazivého večera mě přepadl. Nepřipraveného, samozřejmě. Obsazení jako z třítisícího dílu Novot, chyběl už jen sám Petr Novotný. Koho by to ale překvapilo, když první, co divák po spuštění filmu uzří, je logo televize Nova. Z hereckých výkonů vycházejí jednoznačně nejlépe děti. Hned za nimi se umístil Václav Postránecký, který je sice infantilně poťouchlý, leč alespoň přirozený. Jen ten pupík, kdyby Pepík neměl. Výčet pozitivně ztvárněných rolí uzavírají Miroslav Etzler, který naštěstí nenaplnil mé obavy z toho, že bude hrát ve stylu Pojišťovny štěstí, Ingrid Tomková, na jejíž roli však nebylo nic zajímavého, a Jitka Schneiderová, na kterou se hezky dívalo. Ve všech ostatních případech to potom tedy byla pořádná síla! Především co se maminek a tatínků Koudelkových týče. Jak novácké, bravo! Pány Náhlovského a Srstku ponechám stranou, ti asi jen zrovna jeli kolem, když se natáčelo. Za zmínku naopak stojí Bobulová. V reakci na českou filmovou tvorbu v posledních letech bych rád spáchal nový bonmot. A sice; kam čert nemůže, nastrčí Holubovou. Tolik tedy k obsazení, co říci o filmu samotném? Nemá cenu snažit se cokoli srovnávat s díly, na které měl tento výplod domněle navazovat, či co. Vždyť i sama paní režisérka už není tou, co dřív. Ovšem, ani v případě, kdy se na krokodýly pokusím podívat jako na samostatný film, moc neboduje. A pakliže ano, tak jedině směrem dolů. Když jsem před pár dny psal pod film František je děvkař, že než průměrný je pro zapamatování lepší být totální looser, netušil jsem, že budu již tak brzo nepřímo vyslyšen. Poněvadž skutečně – na toto jen tak nezapomenu. Bohužel… ()

dzej dzej odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý se otáčí v hrobě aneb pro některé filmy je i odpad málo. Ukázka české malosti a trapnosti par excellence – křečovitost, stupidita a pléjada nováckých pseudocelebrit v zahnívajícím tuzemském rybíčku. A jak se vlastně krotí krokodýli? Z filmového veledíla ani songu Dana Nekonečného na to divák nepřijde… Nenápadně se přibližte ke krokodýlovi a pak mu strčte prst do prdele, aby se pořádně nasral – ještě že máme starý dobrý South Park. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Film je z velké části natočen podle knížky Jak Anděla viděla Anděla, která je pokračováním knih Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. (Elisebah)
  • Čtrnáct dní před začátkem natáčení bylo v Tatrách tolik sněhu, že byly cesty neprůjezdné a začátek filmování byl ohrožen. (ČSFD)
  • Tomáš Peč (Vítek Koudelka) po tomto filmu ve své herecké kariéře nepokračoval a dnes se věnuje extrémnímu lyžařskému sportu, který se nazývá freeskiing. (Pierre)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama