Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

dobso 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý animák. Ukradnuté časti z madagaskaru a pod. Žiaľ zvieratám chýba šmrnc. chýba im vtip aj myšlienka. Mám pocit, že potrebovali narýchlo niečo zbúchať. Čím viac natočia, tým majú viac peňazí. Žiaľ značka walt disney už neznamená to, čo kedysi. Jeho značka sa podpisuje už aj pod B-čkovými animákmi. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Průměrný, AVŠAK celkem zábavný film, který dokáže člověka odreagovat od zběsilého dne a dokáže zavést až na ostrov divokých zvířat. Nemusím ani zdůrazňovat, že mi tento film připadal podobnému Madagaskaru, ale to mě vůbec nezaráží. Užil jsem si tento film i tak. Výborný Nigel, který se stále za někoho převlékal, ať už za sochu Svobody, nebo za popcornovou ženskou. Je tu cesta plná dobrodružství, zvratů a poznání sebe sama, což platí u dvou lvů otce a syna, což se vlastně potvrdí ve filmu, že oba se naučí skvěle řvát a tím se k sobě vrátí. Velice zajímavý příběh, který mě vůbec nenudil, bohužel ani nepřekvapí. Nejvíce mě pobavil Nigel s hláškou: Sprechen Sie Koala? Nebo obrovským easter eggem, když potkáte v New Yorku, můj oblíbený Brodway The Lion King. Za mě rozhodně krásně strávený večer s tímto filmem a určitě doporučuji, pokud jste viděli už Madagascar milionkrát a chcete prakticky stejný příběh, ale s jinými zvířaty. ()

Reklama

Merv 

všechny recenze uživatele

Vizuálne Divočina nepriniesla nič nové, dejovo prázdnota je všadeprítomná a čo sa týka humornej stránky - absolútne bez nápadu. Niet pochýb že túto "klasickú novodobú Disneyovku" (Walt sa v hrobe obracia) celkom zatieňuje o triedu "vyspelejší" Madagascar. Nuda od začiatku až do záverečních titulkov a nuda ešte raz. 2* za 2 vtipy na ktorých som sa aspoň pousmial. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s všetečnou a blbou veveričkou a nevyjasnením vzťahom otca a syna, ktorý vykráda Madagaskar, Nema, Levieho kráľa, Dobu ľadovú a iné filmy. Tvorcovia sa mali viac ako na dokonalo vejúce Samsonove chlpy v hrive sústrediť na originalitu deja a ani tá koala nebola taká chutná ako som čakala. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva,ale čekal sem to horší.Především,zasmál sem se snad jen dvakrát.Spíš sem se jen usmíval.A to jen pár vtípkům(např.když koala předvádí sochu svobody krokodýlům).Tudíž humor je křečovitý,nudný a netuším jestli se u toho aspoň smějí děti.Já ne!Příběh není až tak špatný a ani mi nevadilo že kopíruje Madagaskar a Hledá se Nemo.Přičemž oba zmíněné filmy jsou lepší.Jen sem si říkal,má to takové mega studio jako je Disney zapotřebí?Co se nedá popřít je kvalitní animace.Na hlavních hrdinech(krom hada:-) je vidět každičký chloupek.Jen vypadají tak trochu jako plyšáci.Jako plus musím zmínit i hudbu.Jak písničky,tak i instrumentální(Alan Silvestri). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Hlavní myšlenky scénáře byly sepsané už v roce 1991. (HappySmile)
  • Steve Spaz‘ Williams debutoval Divočinou na postu režiséra. S počítači má ale již dlouholeté zkušenosti, protože pracoval v ILM na speciálních efektech filmů jako Terminátor 2: Den zúčtování (r. James Cameron, 1991) či Jurský park (r. Steven Spielberg 1993). (imro)
  • Režie českého znění animované pohádky Divočina se ujal Zdeněk Štěpán a hlavní role namluvili například Martin Preiss, Jiří Hromada, David Prachař, Vanda Hybnerová, Boris Rössner, Miroslav Vladyka a Robin Pařík. (cariada)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno