Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Film který má rozhodně co nabídnout. Netradičně zvolené podání, na které si chvilku zvykáte, ale brzy pochopíte, že má svůj význam. Velice dobře promyšlená a dosazená hudba. Skvělé herecké výkony a poutavý příběh. V podstatě si není moc víc co přát. Já se bavila od začátku do konce a užila jsem si opravdu báječnou podívanou - mohu jen doporučit. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je dosti zajímavým experimentem. Nevím, jak se tento způsob natáčení nazývá, zkrátka se - podle mě - jedná o to, že jsou herci zabíráni pomocí senzorů a asi i kamer a v počítači potom následně "přemalováni" (něco podobného jde i s fotkami ve photoshopech) a vypadá to strašně fajn. Mastné vlasy Keanu Reevese či stylový Robert Downey.. to je to, co z A Scanner darkly dělá něco víc. Pak je tady příběh (dle románu Philipa K. Dicka), který je dosti složitý a hodně ukecaný (zkrátka opravdu knižní). Připadalo mi, že sami autoři si s látkou moc nerozuměli, ale nakonec to celé jakž takž ukočírovali, ale nic strhujícího z toho ve finále nevyšťavili..škoda. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že BLADE RUNNERA a MINORITY REPORT považujem za vrchol SF, musím povedať, že Temný obraz je najlepšie spracovaná Dickovka. Možno film nie je tak úžasný ako jeho predchodcovia, ale má jedinečnú atmosféru Majstrovych poviedok. Spochybnenie vlastnej existencie, závislosť, paranoja - všetko sú to znaky Dickových textov. Výnimočný film, ktorý svojímy spletitými dialógmi "o ničom" pripomína skutočnosť, a pri tom vo vás vyvolá túžbu, aby predostretý svet bol len ilúziou. Ilúziou, ktorá tu však možno je... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš paranoidní na to, abych dokázal sledovat film, ve kterém je paranoidní někdo jiný. Nicméně kreslený junior Downey mne hodně bavil, ale to ostatní mne zlehka míjelo. Možná, kdybych se na film lépe připravil nitrožilně či nitronosně, tak bych si z něj něco odnesl, ale takhle to pro mne byla jen průměrná podívaná s herci, kteří se nechali rozložit na pixely a znovu složit v dvojrozměrném prostoru. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Linklater je vizionář. Knihu jsem sice nečetl, ale toto zpracování opravdu mělo atmosféru, i když vlastně nevím jak to popsat. Docela často je tenhle film vlastně i komedie. Objevují se hlášky typu "Namísto pozvolného udušení Charles Freck začal halucinovat. Další co si uvědomil byla interdimenzionální příšera stojící u jeho postele." Výborný film, ne pro každého, ale každý by měl ocenit vizuální stránku a opravdu prdlého Roberta Downeyho Jr. a ještě víc ujetého Woodyho Harrelsona. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Film si na sebe nevydělal, rozpočet měl $8.7 mil a celosvětové zisky z tržeb byly jen $7.6 mil. (PhillM.)
  • V Dickově domě v Marin County (ve filmu Orange County) žila jako v Temném obrazu komunita narkomanů. (Xeelee)
  • Film sa pôvodne natáčal ako hraný, a až neskôr sa režisér rozhodol preanimovať - na obraz natiahol originálny obraz komiksového štýlu, vďaka čomu sa film stal povestný už dlho pred premiérou. Túto unikátnu technológiu Linklater už kedysi použil na film s podobnou tematikou, Bdelý život (2001). (Greenpeacak)

Reklama

Reklama