Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý animací, hrající si se stíny a svým skutečně zajímavým, smutným a drsným příběhem odehrávajícím se kolem drog a policie. Příběh věnovaný přátelům Philipa K. Dicka, kterých většina už zemřela dlouho před ním. Rozdvojenému a zmatenému pohledu na svět očima Boba Arctora snadno uvěříte při této animaci, který na vás zanechá divně zbarvený temný svět, jako kdyby jste se stali i vy jedním z narkomanů a prožívali tento příběh. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající sci-fi sonda do života totálně vygumovaných feťáků a tajných agentů kteří aby mohli proti drogám bojovat se těmito feťáky musí stát. A skvělé je že i přes novátorskou technologii kterou je film natočený a která z filmu dělá vizuálně úchvatnou záležitost je v něm opravdu nejdůležitější příběh a psychika postav a veškeré efekty a digitální kouzla stojí až v pozadí a jen dodávají filmu punc originality a jedinečnosti. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je dosti zajímavým experimentem. Nevím, jak se tento způsob natáčení nazývá, zkrátka se - podle mě - jedná o to, že jsou herci zabíráni pomocí senzorů a asi i kamer a v počítači potom následně "přemalováni" (něco podobného jde i s fotkami ve photoshopech) a vypadá to strašně fajn. Mastné vlasy Keanu Reevese či stylový Robert Downey.. to je to, co z A Scanner darkly dělá něco víc. Pak je tady příběh (dle románu Philipa K. Dicka), který je dosti složitý a hodně ukecaný (zkrátka opravdu knižní). Připadalo mi, že sami autoři si s látkou moc nerozuměli, ale nakonec to celé jakž takž ukočírovali, ale nic strhujícího z toho ve finále nevyšťavili..škoda. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost. Linklater patří bezpochyby k těm režisérům, kteří se v mnoha různých ohledech pokoušejí Film posunout za svoje současné hranice. Temný obraz si mě získával velmi pomalu, až jsem si první polovinu nebyl vůbec jistý, jestli to bude to pravé. Ale čím víc se některé věci odhalují a některé naopak zamotávají, dostává tenhle psychedelický svět mnohem zábavnější kontury a divákovi nabízí velice neobvyklý zážitek. 7/10 ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

A Scanner Darkly je skvelý film. V istom zmysle však trpí tým, že jeho príbeh, ktorý je aj tak často v úzadí, je úplne prevalcovaný jeho formou. Napriek tomu ide o jeden z najzaujímavejších počinov posledných rokov a každý milovník sci-fi by po tomto filme mal zaručene siahnuť. A možno nielen on. Ale to už je na Vás, nie nadarmo sa pri vstupných prehliadkach na odvykačku hovorí: „The choice is yours.“ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Malou roli si v tomto filmu o vládní konspiraci proti občanům zahrál americký moderátor Alex Jones, známý svou propagací konspiračních teorií o Novém světovém řádu. Příznačně se zde objevuje v roli pouličního kazatele, který s megafonem varuje před látkou  a kterého následně zatknou vládni agenti. (KlonyIlony)
  • Downey jr. se do projektu zapojil, když se dozvěděl, že v něm bude hrát Reeves. O scénáři prohlásil, že je nejdivnější, jaký kdy četl. (PhillM.)
  • Film je úplně první ručně kreslený celovečerní pokus o tzv. hyper-realismus. (Caaslav)

Reklama

Reklama