Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výtečná schizofrenicky-paranoidní sci-fi, která splnila má očekávání. Dickovská atmosféra tady funguje dokonale a určitě nejlíp ze zatím všech jeho filmových adaptací. Víc než akci (Minority Report, Total Recall) tady vidíme proniknutí do pokřiveného světa, plného lidí, kteří se snaží s ním vyrovnat. A SCANNER DARKLY je snímek o závislosti, o obětech a především o světě, který, pokud mu budou vládnout lidé, nikdy nebude spravedlivý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Substance D. D znamená Debilita, Deziluze a Dezerce. Nebo Definitivní smrt..... . Jestli jsem kdy u některého filmu napsal, že se v něm moc mluví, tak tady se mele o sto sex. Dokonce jsem musel vzdát titulky, protože mi unikala vizuální stránka, která je vyjímečná. Asi by to chtělo znát předlohu. Šlo to trošku mimo mě. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, netradične, originálne a nápadito animovaný americký sci-fi thriller "Temný obraz" je odvážny kinematografický experiment. Hoci nemám animované filmy príliš v láske tento titul ma svojim spracovaním hodne zaujal. Žiaľ moja antipatia ku Keanu Reevesovi je tak silná, že mi vadila i jeho animovaná podoba. Tiež mi vôbec nesedela tá coolová psycho drogovo feťácka téma. Progresívne animácie ma síce ohromili, ale takmer všetko ostatné ma sklamalo. ** ()

nunka 

všechny recenze uživatele

"Temný obraz" pôsobí pútavo a nevšedne - a to len vďaka namotávajúcej animácii. Nevyrovnane je to najlepšie zhodnotenie! Vizuál totiž vysoko prevažuje obsah. Tematicky som mala pocit, že sledujem Requiem for a dream v prekreslenej podobe, no vizuál bol prehlušujúci a tak celé to na mňa zapôsobilo skoro na výbornú... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • V Dickově domě v Marin County (ve filmu Orange County) žila jako v Temném obrazu komunita narkomanů. (Xeelee)
  • Každá minuta animace spolykala 350 hodin práce padesáti animátorů pracujících na plný úvazek a každý den. (PhillM.)

Reklama

Reklama