Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, vizulní stránka je skutečně originální! Ale jinak je to takové plytké, povrchní, rychlé a najednou to skončí! Tady jde skutečně jen o formu a nebýt to výjimečné po téhle stránce, byla by to přímo ptákovina! Přitom příběh vypadal hodně zajímavě, kdyby se trochu víc propracoval (asi jako v knize)....Asi nejlepší části filmu jsou jsou debaty o ničem (převody na kole, šroubek v motoru...) mezi zfetovanými pošuky Harrelsonem a Downeyem jr! Je to zábavný film, ale mohl být sakra lepší!7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater už dokázal, že je všestranný režisér, který miluje experimenty a točí filmy z lásky (a pravděpodobně přátelství). Temný obraz podle knihy P.K. Dicka perfektně vystihuje atmosféru a myšlenky tvůrce. Nejvíce tomu pomáhá překreslení herců speciální metodou, která je naprostý základ pro speciální oblek, v kterém chodí oblečen Keanu Reeves, aby nebyla prozrazena jeho skutečná identita jako tajného policisty (nebo tajného zločince?). On, Winona Ryder, Robert Downey Jr. a Woody Harrelson jsou skvělý herci a potvrzují to i zde. Animace jim ještě více pomáhá a všichni se vyjadřují nezaměnitelným způsobem. Richard Linklater režijně film zvládá a myslím, si že ho natočil jak nejlépe to šlo. Pár nudných částí se dá přehlédnout, ale pokud diváka atmosféra podivuhodného světa autora předlohy nepohltí, film bude zklamáním. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že je na tomhle filmu až moc vidět vítězství formy nad obsahem, celej děj je příšerně nudnej a nezáživnej a ani známý herci, včele s Keanu Reevesem, to moc nezednou. Snad jenom Woody Harellson je zase s tim svým zvláštním projevem nepřehlídnutelnej. Krom toho ani ta vizuální stránka se mi moc nelíbila, sice se jedná hlavně pohybově a takovou malou revoluci, kdy to vypadá skvěle realisticky a celkem působivě, ale ty rozmálzý držky, barvy a špatná hra světel to dost srážej. Daleko víc se mi líbila černobílá Renesance než tohle. Nicméně když v tom někdo nějakou myšlenku bude chtít vidět, tak jí asi najde, ale film sám osobě to je nudnej ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tři pokusy, tři selhání... O čem mluvím? O snaze vidět tento film celý. Předlohu P.K. Dicka jsem pravděpodobně nečetla, nemohu tedy posoudit, jak moc se jí film drží. Pochválit lze jednoznačně vizuální stránku, ten takřka komiksový styl je docela zajímavý. Ale to nestačilo, abych zůstala v bdělém stavu - příběh mě nevtáhnul (smažky mi nejsou blízké:-)) a bůh Morpheus opět zvítězil. Dělám si obvyklou mentální poznámku "někdy dodívat" a zatím dávám lehce nadprůměrných 60% za těch několik desítek minut, co jsem udržela oči otevřené. EDIT: 31.5. 2011 - čtvrtý pokus, čtvrté selhání... začátek filmu už znám nazpaměť, zřejmě mi však není souzeno někdy spatřit také druhou polovinu :-/. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, netradične, originálne a nápadito animovaný americký sci-fi thriller "Temný obraz" je odvážny kinematografický experiment. Hoci nemám animované filmy príliš v láske tento titul ma svojim spracovaním hodne zaujal. Žiaľ moja antipatia ku Keanu Reevesovi je tak silná, že mi vadila i jeho animovaná podoba. Tiež mi vôbec nesedela tá coolová psycho drogovo feťácka téma. Progresívne animácie ma síce ohromili, ale takmer všetko ostatné ma sklamalo. ** ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Downey jr. se do projektu zapojil, když se dozvěděl, že v něm bude hrát Reeves. O scénáři prohlásil, že je nejdivnější, jaký kdy četl. (PhillM.)
  • Film si na sebe nevydělal, rozpočet měl $8.7 mil a celosvětové zisky z tržeb byly jen $7.6 mil. (PhillM.)
  • Poté co Richard Linklater film dokončil, věnovaly mu dcery autora předlohy, Philipa K. Dicka, osobní kopii románu "Temný obraz", kterou vlastnil jejich otec. (3DD!3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno