Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Fr 

všechny recenze uživatele

Substance D. D znamená Debilita, Deziluze a Dezerce. Nebo Definitivní smrt..... . Jestli jsem kdy u některého filmu napsal, že se v něm moc mluví, tak tady se mele o sto sex. Dokonce jsem musel vzdát titulky, protože mi unikala vizuální stránka, která je vyjímečná. Asi by to chtělo znát předlohu. Šlo to trošku mimo mě. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

"Temný obraz" pôsobí pútavo a nevšedne - a to len vďaka namotávajúcej animácii. Nevyrovnane je to najlepšie zhodnotenie! Vizuál totiž vysoko prevažuje obsah. Tematicky som mala pocit, že sledujem Requiem for a dream v prekreslenej podobe, no vizuál bol prehlušujúci a tak celé to na mňa zapôsobilo skoro na výbornú... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +Reeves, Downey Jr. a Harrelson, prostě super trojka, výborný český dabing, hodně zajímavá a zdařilá technologie zpracování, tohle jsem ještě neviděl -těžko se dá proniknou do děje nebo k postavám, atmosféra mě tolik nepohltila./// Temný obraz jsem chtěl vidět hlavně kvůli netradičnímu zpracování, které mě opravdu zaujalo. Děj filmu už je takovej složitější na pochopení, někdy trošku nudnější a ukecanější. Přesto stojí film za vidění, už jen kvůli formě a hercům./// Celkem 66%/// ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší Dickovu adaptaci považuji Total recall a Scanner Darkly s tím i přes svoji vizionářskou podobu asi nic neudělá. Schizofrenie, paranoa a strach to vše vládne mezi partou přátel, když si položí otázku ,,Kdo je svině?". Způsob animace je naprosto perfektní a například jízdy autem nemají chybu. Keanu Reeves je slušný, animovaná prsa Winony Ryder taky, ale to vše zaostává za skvělým Downeyem juniorem. Film má dobrou atmosféru, trochu zklame pokus o šokující konec, který se u tohoto (ne)příběhu dal celkem očekávat. Komentář jsem začínal psát s tím, že dám 3*, ale přece jen díky animaci a velké šanci stát se kultovním filmem přihodím ještě jednu hvězdičku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš paranoidní na to, abych dokázal sledovat film, ve kterém je paranoidní někdo jiný. Nicméně kreslený junior Downey mne hodně bavil, ale to ostatní mne zlehka míjelo. Možná, kdybych se na film lépe připravil nitrožilně či nitronosně, tak bych si z něj něco odnesl, ale takhle to pro mne byla jen průměrná podívaná s herci, kteří se nechali rozložit na pixely a znovu složit v dvojrozměrném prostoru. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Film sa pôvodne natáčal ako hraný, a až neskôr sa režisér rozhodol preanimovať - na obraz natiahol originálny obraz komiksového štýlu, vďaka čomu sa film stal povestný už dlho pred premiérou. Túto unikátnu technológiu Linklater už kedysi použil na film s podobnou tematikou, Bdelý život (2001). (Greenpeacak)
  • Každá minuta animace spolykala 350 hodin práce padesáti animátorů pracujících na plný úvazek a každý den. (PhillM.)
  • Malou roli si v tomto filmu o vládní konspiraci proti občanům zahrál americký moderátor Alex Jones, známý svou propagací konspiračních teorií o Novém světovém řádu. Příznačně se zde objevuje v roli pouličního kazatele, který s megafonem varuje před látkou  a kterého následně zatknou vládni agenti. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama