Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dick je v zanru sci-fi muj oblibenec a tenhle film se fakt povedl. Keanu Reeves tomu dodava naboj, jen bych si spis predstavoval film bez te graficke parady, moc mi k tomu nesedela. Naopak vyjadreni sveta, jak ho videl Dick je skvele, uz ted zijeme v dobe, kdy jsme sledovani vsude a ukazka drog, diky kterym muzeme zit pouze v iluzi je brilantni. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Substance D. D…D znamená debilita, deziluze a dezerce. Dezerce vašich přátel od vás a vaše od vašich přátel. Každý od každého. Izolace, samota, nenávist a vzájemná podezíravost. D je konečně definitivum. Pomalá smrt. Od hlavy dolů. To je vše.“ Upřímně řečeno, po filmu jsem se primárně sháněl jen kvůli animaci. A ta byla výborná, i když si na ni člověk musí chvíli zvykat, hlavně tedy na oblek neustále měnící svou podobu. To by bylo ovšem vše i k žánru sci-fi (vcelku překvapení, když si vybavím filmy natočené dle Dicka, např. Blade Runner, Total Recall, Minority Report, Správci osudu atd.). Krom svérázných postaviček (animace spolu s originálními hlasy jim rozhodně dokázaly vdechnout život) stojí za zmínku zejména atmosféra. Ve filmu vládne paranoia, zmatení, nejasnost…zkrátka věci, které zažívá hlavní hrdina a dílo je v určité míře přenáší i na samotného diváka, který se musí snažit rozpoznávat, o co vlastně jde a v kterých momentech vládne iluze. Konec byl fajn včetně toho pokusného králíka (či spíš volavky). Dávám solidní 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Substance D. D znamená Debilita, Deziluze a Dezerce. Nebo Definitivní smrt..... . Jestli jsem kdy u některého filmu napsal, že se v něm moc mluví, tak tady se mele o sto sex. Dokonce jsem musel vzdát titulky, protože mi unikala vizuální stránka, která je vyjímečná. Asi by to chtělo znát předlohu. Šlo to trošku mimo mě. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

A Scanner Darkly je skvelý film. V istom zmysle však trpí tým, že jeho príbeh, ktorý je aj tak často v úzadí, je úplne prevalcovaný jeho formou. Napriek tomu ide o jeden z najzaujímavejších počinov posledných rokov a každý milovník sci-fi by po tomto filme mal zaručene siahnuť. A možno nielen on. Ale to už je na Vás, nie nadarmo sa pri vstupných prehliadkach na odvykačku hovorí: „The choice is yours.“ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Pri bližšom pohľade si môžete všimnúť, že okolné prostredie nie je na rovnakej kvalitatívnej úrovni animovaného spracovania hercov, čo v niektorých chvíľach ostro kontrastuje. (Greenpeacak)
  • Robert Downey Jr. si většinu svých replik zapsal do notesu, rozvěšel různě po pokoji a při samotném natáčení je už jen četl. Tým, který pak natočený materiál převáděl do animovaného, lístky s poznámkami během post-produkce jednoduše překreslil. (3DD!3)

Reklama

Reklama