Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že zpočátku jsem si nejednou řekla "Na co se to sakra dívám?" a "Proč?!", ale po pár dílech jsem si totálně najela na jejich vlnu a Little Britain jsem si maximálně užívala. Není to pro slabší povahy a ani pro suchary, nýbrž pro trochu otrlejší, ale když se člověk přes leccos přenese, stojí to za to :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám kolem, vše podstatné již bylo řečeno (napsáno), tak já jen doplním, že obdivuju ty dva, že si ze sebe a hlavně z ostatních dokázali udělat politicky nekorektní srandu. Tlustí, gayové, prosťáčci a mnoho dalších lidských (většinou záporných) vlastností je zde parodováno a mnohdy moc dobře. Chvíli jsem i uvažoval o plném počtu, ale pak jsem si řekl, že zas tak jsem se nesmál a hlavně, pár dílů jsem (díky časovému zařazení téměř o půlnoci) nestihl. No a neměl jsem potřebu je vidět, protože jsem vždy měl něco lepšího na práci. Každopádně si tenhle seriál seženu v originále (i když ten dabing se vcelku vydařil, hlavně vypravěč je skvěle nadabován) a za čas si tuto příjemně nekorektní srandu dám znovu. A možná, když uvidím všechny díly v originále, mé hodnocení bude jiné, kdo ví… 80 %. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Úchylně nevtipná dvouptákárna utahující si z nejrůznějších menšin, zmenšin, tlouštin, gayin atd. atd. Což o to, to by bylo fajn, jen kdyby ti dva puboši byli aspoň trochu vtipní. Za pár legračních scének přiměřeně chutných i nechutných tenhle seriál úplně nezatratím. Ačkoli - hranice dobrého vkusu je tu fakt hraniční................. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázna spŕška najväčších nechutností, čo telka dovolí. Grcanie, štanie, sranie a iné nevkusnosti a trápnosti, ktoré neznášam u hraných filmoch sú tu podávané rad za radom a celý program je postavený iba na tom. Na zosmiešňovanie gayov, tlstých, starých, či postihnutých sa nedá ani pozerať, a chce sa mi pri tom zvracať. Takáto ohavnosť s takým vyskokým hodnotením? Ľudia ste normálny? ODPAD! nevhodný pre každého, kto má aspoň nejaký vkus. ()

juta 

všechny recenze uživatele

"Británie, Británie, Británie. Provoz zahájila královna v roce 1972. Británie dnes láká stovky návštěvníků ročně, ale proč přicházejí? Nejen aby zjistili, jak správně chutnají kuřecí nugety, nebo aby si vyzkoušeli tradiční britskou zábavu - šmírování. Nikoliv! Přicházejí po stádech, aby se setkali s britským lidem." Prostě skvělý seriál, který pobaví i když zrovna zvracíte po ochutnání sušenky, kterou dělali v útulku pro bezdomovce. Best: "podle kompjůtru ne!", "jo já vim" ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Při scéně se dvěma transvestity je řečeno, že mezi lety 1979 až 1990 byl premiérem Velké Británie také transvestita. To je odkaz na britskou premiérku Margaret Thatcher. (Matej.Mirejo)
  • V anketě pořádané anglickou stanicí Channel4 v roce 2005 o nejlepší komediální skeč všech dob se na první místě umístil právě seriál Malá Velká Británie se skečem „Lou and Andy (Swimming Pool)“. (Vrata88)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama