Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (447)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström je na emoce bourák. Dokáže je vyždímat i z příběhu, který námětem jde proti smýšlení celého křesťanského světa. Psí duši tu nepošle do psího nebe, ale pořád jí vrací zpátky na zem, aby se tu vtělila do těla dalšího psa a dle filmového poslání hledala svého osudového páníčka. Kdyby si to alespoň nepamatoval, ale on si pamatuje každý předešlý život. No, co Vám budu povídat, po příběhové stránce je tenhle kousek hodně slušnej galamatyáš, ale na druhou stranu, jak jsem řekl, režisér ovládne situaci a dá najevo, že u filmů se psy dokáže rozbrečet i tučňáky, takže mu to nakonec stejně sežerete, protože takovou emotivní vypalovačku se zvířaty Vám v dnešní době málo kdo nabídne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström opět potvrdil, jak se mu daří točit silné, emotivní a lidské (či zvířecí) filmy. Psí poslání je spolu s Hačikem správnou ždímačkou citů, ale nemohu si pomoct, nepřišlo mi to laciné. Možná je to tím, že psí oči zkrátka fungují lépe než celá řada herců snažících se na plátně vyjádřit emoce. Ke cti tomuto filmu slouží také fakt, že se tu objevují i úsměvné momenty. Ve všech ohledech snímek šlape tak, jak má, tudíž nemám problém mu dát plný počet hvězdiček. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ano, byla to nehorázná citová vydíračka. Na ždímání divákových pocitů prakticky stavěl celý film. O kvalitní filmařině se zas tolik mluvit nedá. Neříkám, že to citové vydírání na mě nefungovalo. Ano, fungovalo, ale jen do jisté míry. Protože k závěru z toho začal být nekonečný, až skoro sci-fi snímek. ---spoiler--- Závěr, v podobě nekonečných vedlejších příběhů psích postav mi přišel hodně přes čáru. Bez toho by se celý film jistojistě obešel. Je krásné, že nám tvůrci chtěli ukázat reinkarnaci psů, ale tohle fakt né, pánové!---konec spoileru--- ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Film, který mě za poslední rok dostal úplně nejvíc. Takových filmů bohužel v poslední době moc není, kor těch nových. Tady fungovalo úplně všechno, herci, hudba ... Miluju filmy o zvířatech, zvlášť potom o psech. Hlavní hrdina Bailey je v originále výborně namluvený. Radím na film koukat v původním znění. To určitě udělá hodně. Tady na čsfd jsem si pustila český trailer a musím říct, že mi ten dabing stačil ... Originál je originál. Dávám plný počet, jinak to ani nejde. A připravte si kapesníky :). 100%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Setsakra naivní námět, přetavený do neurážejícího rodinného nadprůměru, který místy dokáže vyvolat nějaké emoce, ale občas i bohužel tápe na místě v jedné z těch několika příběhových linek. Jako pejskař si žádnou takovouhle příležitost ujít nenechám, jelikož těch psích filmů tolik zase není, ovšem na druhou stranu už jsem viděl i zajímavější kousky. A to se Dennis Quaid vážně snažil a PRko mě taky neodradilo...8/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Tvůrci filmu sklidili ostrou kritiku, když server TMZ zveřejnil video z natáčení, na kterém je německý ovčák nucený vlézt do nádrže, která simuluje divoké peřeje. Pes vypadá vyděšeně a do vody je násilím nucen proti své vůli. V závěru videa dokonce pes zmizí pod hladinou, kdy není jasné, jestli se jedná o součást scénáře nebo se jedná o nešťastné vyústění celé situace. Režisér filmu Lasse Hallström popřel, že by byl v době incidentu přítomen, přestože server TMZ, tvrdí opak. Zároveň dodal, že by jinak incidentu zabránil. Producent filmu Gavin Polone podrobně vysvětlil, co se vlastně toho dne stalo. Video bylo složeno ze dvou záběrů. Polone připustil, že při prvním pokusu o natočení scény byl pes do vody chvíli přemlouván a při druhém pokusu se pes skutečně ponořil pod hladinu, ale jenom na pár vteřin a následně ho okamžitě vylovil bezpečnostní tým, aniž by to na psovi zanechalo nějaké stopy. (ČSFD)
  • Plemená psov, ktoré boli použité v tomto filme, sú: zmes bígl-nemecký ovčiak-teriér, zlatý retriever, nemecký ovčiak, waleský corgi pembroke a mix svätého Bernarda a austrálskeho ovčiaka. (Arsenal83)
  • Dennis Quaid nosil farebné kontaktné šošovky, aby mal hnedé oči. V skutočnom živote má modré. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama