Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se do filmu pustili o něco lepší tvůrci, mohl z toho vniknou velmi dobrý podzemní snímek. Takhle je to jen řadové béčko ze zajímavého prostředí městských kanálů. Hlavních úloh se zhostili John Heard a Daniel Stern, které jen tak zas v hlavních rolích neuvidíte, a proto je tenhle film docela zajímavý. Jo a taky deset vteřin Johna Goodmana. Jinak mi C.H.U.D. místy trochu připomínal i Vetřelce. Jak by ne, když hrdinové prolézají úzkými kanály s mutanty v patách. Samozřejmě jsem se bavil, ale jak říkám, mohlo to být o hodně lepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som vyššie hodnotenia, čo býva ale často výhoda z toho dôvodu, že od filmu dokopy nič neočakávate. C.H.U.D. podľa mňa skvele buduje atmosféru a napätie, slušne graduje a obsahuje viacero vydarených hororových scén (sprcha, hlava manželky). Na druhú stranu ale aj niekoľko natoľko odfláknutých, až to pôsobí dojmom, že film točili dvaja režiséri. Nesmú chýbať viaceré klišé, ale v takomto type filmu by skrátka chýbali. Genius Loci New Yorku funguje skvele, avšak určite mohla a mala byť viac využitá miestna kanalizácia. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko z 80.let. Pro mě to však není žádná velká pecka, kterou bych si zařadil mezi své nejoblíbenější filmy. Snímek je plný žánrového klišé, nudných pasáží, které se sice snaží vypadat humorně, ale na mě to moc nezabíralo. Na druhou stranu se zde však vyskytlo i několik hodně zajímavých pasáží, kvůli kterým jsem se dodíval až dokonce. Asi nejvíc mě odrazoval příšerný český dabing, který mi po celou dobu pil neskutečně krev. Kupodivu se mi zde však líbila vytvořená atmosféra v určitých místech snímku, kdy hudební doprovod exceloval a když k tomu přidám i povedené masky nestvůr a trošičku směšné gore efekty tak dám při troše dobré vůle... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký béčkový krimi horror v ktorom nejde o žiadnych vampírov, zombie, duchov, vlkodlakov či dokonca nebezpečných mimozemšťanov. Tu útočia na nič netušiacich občanov New Yorku zmutované príšery, ktoré žijú pod mestom v rozsiahlom kanalizačnom systéme. A práve to je originálne na tomto filme. Canibalistic Humanoid Underground Dweller - Kanibalistickí humanoidní obyvatelia podzemia - "C.H.U.D.". Páčila sa mi aj špinavá atmosféra zapadnutých uličiek veľkomesta podfarbená ponurou hudbou. Mimochodom názov tohto snímku poslúžil Davidovi Calabresemu, bubeníkovi kapely Misfits, pri voľbe jeho umeleckého pseudonymu (Dr. C.H.U.D.). *** ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Znamý horor C.H.U.D. neobsahuje prakticky žádné násilné scény, ale má úžasnou atmosféru, nasáklou chudobou a špínou z ulic a kanálů, která se kombinuje s policejními kancelářemi a vyšetřovacími místnostmi. Neni to nic převratného, ale je to velmi příjemná podívaná na celkem dobrý příběh, herce a masky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno