Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký béčkový krimi horror v ktorom nejde o žiadnych vampírov, zombie, duchov, vlkodlakov či dokonca nebezpečných mimozemšťanov. Tu útočia na nič netušiacich občanov New Yorku zmutované príšery, ktoré žijú pod mestom v rozsiahlom kanalizačnom systéme. A práve to je originálne na tomto filme. Canibalistic Humanoid Underground Dweller - Kanibalistickí humanoidní obyvatelia podzemia - "C.H.U.D.". Páčila sa mi aj špinavá atmosféra zapadnutých uličiek veľkomesta podfarbená ponurou hudbou. Mimochodom názov tohto snímku poslúžil Davidovi Calabresemu, bubeníkovi kapely Misfits, pri voľbe jeho umeleckého pseudonymu (Dr. C.H.U.D.). *** ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další horová béčková šílenost z 80.let. Klasický příklad vládní birokracie ,která dělá pokuy s toxickým odpadem přímo pod městem v kanalizaci. Což má za následek zpoustu nezvěstných bezdomovců ,ale nejen jich. Kapitán místní policie se snaží to vyřešit ,hlavně díky tomu že se mu stejným způsobem ztratila manželka. S pomocí misionáře co vaří pro bezdomovce zjištuje že v kanalizaci je něco moc děsivého s čím nechtějí mocný nic dělat. Ještě je tu fotograf co vyfotil jednoho napadeného. Nakonec i ty nahoře jsou nuceni něcvo udělat ,ale nic se neobejde jen tak jednoduše. No občas se pobavíte ,místy je to docela zdlouhavé ,ale jde to. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Název, respektive tedy jeho význam, dává tušit mnohem větší gore zábavu ,než které se divák nakonec dočká, ale přesto je minimálně posledních 30 minut pěknou ukázkou typického 80's horror movie. Masky jsou velice dobré a zajímavé, atmosféra nastupuje spolu s hustějším vyskytováním mutantů (tedy posledních 30 minut), herecké výkony nejsou důležité, stejně jako nulová originálnost příběhové linie - tak už to holt v těchto filmech je. Dost mě mrzí, že prozatím sešlo z plánovaného remaku od Roba Zombieho, myslím, že on by danou látku zpracoval více než uspokojivě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi v mých pubertálních hororových letech prostě vyhnulo a já nabral čtyřiadvacetileté zpoždění. Vždycky když jsem byl ve videopůjčovně a koukal na tu videokazetu, pokaždé jsem objevil zajímavější horor (což se pak po shlédnutí ne vždy ukázalo být pravdou) a řekl jsem si, tak si ten C.H.U.D. půjčím příště, jenže příště jsem si zase půjčil něco jiného. Teď koukám, že jsem byl prostě blbej, měl jsem po tom jít hned. Banda zmutovaných bezdomovců má prostě hlad - o tom to celý je, a taky o tom, že největší svině jsou prostě vždycky lidi (někteří teda). Začátek teda nic moc (jsem si tak říkal - sakra ukážou z nich aspoň kousek?), pak se to ale rozjede..... K výzvě remaku od jistého R.Z. se připojuji všemi deseti!!!!!!!!! Co takhle poslat mu petici he, he?...... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

No jasné, pamätám sa na tú masáž trailermi na kazetách od intersonicu voľakedy začiatkom 90-tych. Vyzeralo a znelo to tak brutálne, zmutovaný bezdomovci kanibali vyliezajúci z kanálov, dokonalý námet na hororové béčko. Nakoniec to bola hlavne nuda kde sa skoro nič nedialo a len v závere bol ten trailerový záber na mutanta s predlžujúcim sa krkom. Dnes ma pomalý dej riešiaci záhadne miznúcich somrákov bavil viac vďaka solídne fungujúcej kanálovej atmosfére a potešil aj Daniel Stern ako hipisácky šéfkuchár zo santusáckej vývarovne. Prekvapivo ma menej bavili akčné scény pretože boli proste zle a nudne natočené a "somrotanti" príliš dementný, stupídne bublajúci, gumený a mali žiarovky miesto očí. Záverečné riešenie situácie bolo potom americké jak divá sviňa, vyhodili do vzduchu dodávku nad poklopom do kanála a akože je hotovo. Zaujímavé mi prišli len dve scény, mutanti klaňajúci sa zeleným toxickým sračkám a stretnutie s komandom ako z Votrelcov. Chcelo by to kurevsky poriadny remake, lebo ten potenciál je fascinujúci! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama