Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko z 80.let. Pro mě to však není žádná velká pecka, kterou bych si zařadil mezi své nejoblíbenější filmy. Snímek je plný žánrového klišé, nudných pasáží, které se sice snaží vypadat humorně, ale na mě to moc nezabíralo. Na druhou stranu se zde však vyskytlo i několik hodně zajímavých pasáží, kvůli kterým jsem se dodíval až dokonce. Asi nejvíc mě odrazoval příšerný český dabing, který mi po celou dobu pil neskutečně krev. Kupodivu se mi zde však líbila vytvořená atmosféra v určitých místech snímku, kdy hudební doprovod exceloval a když k tomu přidám i povedené masky nestvůr a trošičku směšné gore efekty tak dám při troše dobré vůle... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dnes už celkem úsměvná retro podívaná, na hranici hororu a komedie, bylo asi to první co jsem společně s Lesním duchem (1981) viděl na tehdejší pirátské burzovní VHS kazeťe. Tehdy ani tak nešlo o děj, ten by se dal shrnout na dva řádky :-) šlo spíš o pocit navozeného strachu a hrůzy, kterou v tehdejší době mohla způsobit maximálně tak "Nedělní chvilka poezie" Ve filmu toho divák moc neviděl, tím že se většina děje odehrává v kanálech pod městem a tak defacto nebyl ani příliš nákladný a zbylo i na natočení škvárovitého druhého dílu, pak už finance asi definitivně došli! ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Perfektní americké hororové béčko z 80-tých let, ve kterém je obsaženo téměř vše, co fanoušek od snímku podobného ražení může očekávat. S typickou dobovou hudbou zvou tvůrci dílka na exkurzi do podzemních prostor New Yorku, kde může divák narazit nejen na "podzemního" bezdomovce, ale i na něco mnohem nepříjemnějšího. Příběch je jednoduchý, nijak nekomplikovaný. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a ztvárnění kanibalistických humanoidních podzemních obyvatel - C.H.U.D.ů - je dokonalé. Interiéry podzemí i špinavé ulice s valícím se mlžným oparem jsou přesně stvořené pro mizení obyvatel New Yorku, kterému se snaží přijít na kloub všechny hlavní postavy v čele se správňáckým policajtem. Dílko stojí především na napětí, takže humor nemá moc prostoru, i když pár krutých hlášek přeci jen padne. Hláškuje především místní fotograf, který kromě focení své přítelkyně fotil i bezdomovce v podzemí města, takže se do pátrání také přimotává. Kromě napětí se divák dočká i obstojné várky povedeného gore, nezbytné sprchové scény i padouchů z řad lidských protagonistů filmu. Výsledný dojem je příjemné béčko s optimální stopáží bez výraznějších hluchých míst, které nemohu ohodnotit jinak než pěti hvězdami. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový 80´s horor ktorý neprináša nič nové a zároveň ani neurazí. Obyčajný príbeh zmutovaných bezdákov ktorý sa premenia na humanoidných kanibalov ktorým z rádioaktivity svietia oči. Gore scénok je extrémne málo ale tie čo tam sú, sú slušné. Poteší postava reverenda ktorého hrá John Heard známejší ako lupič s filmu Sám Doma. Je to 80´s poctivé béčko. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně, zdejší obsah je neskutečný blábol. Klasický ekohoror 80. let si pohrává s myšlenkou mutací způsobených vlivem radiace. V podzemí města žijí bezdomovci, ale také něco, co začne unášet lidi. A dokud se jedná o bezdomovce, zůstávají patřičná místa klidná. Jakmile začnou mizet běžní občané, potažmo kapitánova žena, začne se akce pomalu rozjíždět. Pomalu, jelikož je tu někdo, kdo má ve všem prsty a nehodlá dopustit, aby pravda vyšla najevo. Jak už to tedy bývá, člověk je větší bestie, než všechna monstra dohromady. Na dnešní poměry spíše pomalejší snímek s kolísavě napínavou atmosférou. Monstra jsou vydařená a dle vzoru Čelistí a Vetřelce ukázána až v poslední čtvrtině. Dojde i na pěkné záběry ohryzaných těl, přímé gore, vyjma setnutí monstra, se nekoná. To ale vůbec nevadí. Pokud se jedná o krev, pak nejhezčí je scéna ve sprše. Škoda, že více prostoru nedostaly honičky ve stokách, ale i tak dobré. 3,5* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama