Reklama

Reklama

Plochý svět

(festivalový název)
  • Velká Británie Flatworld
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Velká Británie, 1997, 30 min

Režie:

Daniel Greaves

Hudba:

Julian Nott

Obsahy(1)

Vizuálně ohromující, humorné a strhující animované dobrodružství s Mattem Phlattem, jeho tlustým kocourem Geoffem a rybou Chipsem v hlavních rolích. Když se plochý svět srazí s druhou stranou, je na Mattovi, aby se stal zachráncem. (Anifilm)

Recenze (6)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jediný snímek zhlédnutý na Anifilmu 2011 v Třeboni. Animovaná groteska kombinující 3 motivy - 1) klasický hitchockovský motiv muže neprávem obviněného ze zločinu, když je navíc konfrontovaný a atakovaný pravým zlosynem, který si u něj schoval svůj lup, 2) soužití se dvěma domácími mazlíčky obdařenými svérázným charakterem, 3) kombinace dvou světů - plochého papírového a vícerozměrného, kdy je možné díky záhadnému jevu pronikat z jedné dimenze do druhé a zažívat díky tomu nekonečné množství zábavných a napínavých momentů. Obrovské množství nápadů směstnaných do 30minuté podívané. Celkový dojem: 75 %. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé kombinovanie 2D animácie vs. 3D animácie a pestrofarebnej animácie vs. "tmavej" animácie. Príbeh je nápaditý a občas vtipný, postavičky sú celkom milé (najmä tá zákerná ryba:) a keby malo toto anime do 15 minút tak dávam vysoké hodnotenie...Pri takejto stopáži som sa však postupom času začínal mierne nudiť. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se skoro říct, že zajímavé skoloubení 2D a 3D animace. Ale ono to prostě nesedí, a děj mě moc nebavil. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Pecka! Probíhání animačními "dimenzemi" a střídání prostředí, skvělá stylizace, originální nápady. Kočka ale vypadá jako ta ze Simon's Cat. ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

Originálne spracovanie (aj keď mi to pripomínalo Space Jam), postavičky využívali toho, že sú "len" 2D (policajti používali klincovačky namieto pištolí :) alebo zlodej sa dostal cez štrbinku do trezora) avšak dej trochu slabší. ()

Reklama

Reklama