Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (256)

lamps 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, trojka Čelistí je děsná hovadina bez špetky logického myšlení a totálně bez respektu nad kvalitami původního hororu. Režisér Joe Alves byl zřejmě přesvědčen, že setkání se starým známým zabijákem mu vynese skutečně těžký prachy, takže neváhal, nakoupil pár litrů kečupu a sesmolil něco připomínající velkou zubatou rybu, co pak pomocí tehdejších geniálních triků uvedl do zběsilého pohybu. Fakt nechápu, jak se mu povedlo sehnat herce Quaidových a Gossettových kvalit-) No co, aspoň že byla sranda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bílý lidožrout si to z Amity namířil rovnou na Floridu do podmořského parku, aby tu našel a zabil Brodyho dospělého syna... Tomu říkám drastický úpadek kdysi slavné filmové značky. Třetí díl se nesmyslně honosí termínem 3D, takže si můžeme vychutnat rozmazaný obraz a každou chvíli do záběru seroucí se ukousnuté nohy, rybí hlavy nebo makety ponorky. Žralok je tu tentokrát mimořádně hnusný a umělý až hanba. Poslední tečkou je absence postavy Brodyho a Williamsovy hudby, díky nimž nezůstal z původního filmu kámen na kameni. V té době ale nikdo netušil, že přijde ještě čtyřka... ()

Reklama

GilEstel odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Film nabízí hodinu kecání ustrašených civilistů, kteří mají strach ze žraloka nebo se mu posmívají, aby pak v samotném konci mohli okusit jeho hněv. Když jsem viděl obrovskou maketu žraloka, která bez záchvěvu ploutve jako ponorka narazí čumákem do skla podvodní stanice a pak si začne pochutnávat, nevěřil jsem svým očím. Divím se, že něco takového pouští do distribuce. Holt asi stačí, když se něco jmenuje Čelisti nebo tam alespoň plave velkej žralok. 5% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Na několika místech dobře natočené B-éčko, které doplatilo na svou atrakci 3D. Těch několik scén je tak okatých a blbých, že utopí i sympatického Quaida a pár napínavých útoků (plných nesmyslů, samozřejmě). Ale dokázal jsem se nad ně povznést a dělal, že je nevidím, stejně jako jedno z nejdebilnějších vyvrcholení filmu vůbec, a pak ten biják na své nízké úrovni funguje. Klasický hudební motiv Williamse a v temné vodě vykukující model obřího žraloka budí respekt i napotřetí. A vůbec - ten model... Dokud ho režisér schovává do tmy, bublin, vteřinových střihů atd, rozhodně si na něj nelze stěžovat. Pro 3D scény byl ale asi použit jiný, kompletní model, nahánějící hrůzu stejně jako plastová kachnička do vany. Kdyby se nějaká chytrá hlava nerozhodla pro 3D a nechala Joe Alvese natočit film normálně, nemusel vzniknout tak strašně nevyrovnaný film. Za pár scén se totiž určitě nemusí stydět (a za pár opravdu ano). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyrovnaný třetí díl s Dennisem Quaidem se slabou trikovou složkou. Kdyby to bylo trochu víc natur, přihodil bych v hodnocení ještě hvězdičku.Takhle se jedná o průměrný horor, který měl smůlu v tom, že vznikl, až jako třetí pokračování slavné série, a tudíž bylo téma o vraždícím žralokovi naprosto vyčerpané. 60% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)
  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama