Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hurá, konečně jsem se zas jednou u hororu trošičku bál. Asijské duchařiny dělím do dvou skupin - u první skupiny mám při sledování strach (Nenávist, Shutter), u té druhé se nudím (všechny ostatní). Za to, že mě Shutter takhle dostal, může množství vydařených lekaček a hrůzyplných momentů, při kterých mě nejednou pořádně zamrazilo. Ba co víc, zaujal mě i příběh, jenž není vůbec špatný, má dobrou pointu a ani evropskému divákovi nehrozí, že se do něj zaplete a nepochopí jej. Nezbývá mi tedy jiná možnost, než hodnotit tohoto zástupce mého nejméně oblíbeného subžánru velmi vysoko. PS: Jsem zvědavý jak moc horší bude brzký americký remake... Horror movie of the year ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný horor, asiati to prostě umí a tahle duchařina je jedna z nejlepších co jsem poslední dobou viděl, myslim si že je lepší než kruh a to i když Shutter pár scén z Krurhu vykrad.Sice se tady žádnej originální příběh neodehrává, ale je tak pozměněn aby to nevadilo a aby scény, který už byly jinde, vypadaly jinak, takže to ani moc nevadí. Ale to co tenhle film dělá opravdu dobrým je dokonalá mrazivá atmosféra a naprosto užasný lekačky a hned několik jich je nadmíru povedných a konečná pointa je originální a dost překvapivá. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další připomenutí  původní verze na přelomu tisíciletí zběsile remakovaných asijských duchařin. Pisanthanakun horory rozhodně umí a touhle svou de facto celovečerní prvotinou udělal i docela díru do světa.  Fotografie duchů jsou pak vcelku zajímavým námětem a byť tu pan režisér typicky svou hororovou polévku zahušťuje jen velmi pozvolna, tak sotva se na scéně objeví  ony dobře známé asijské "krví podlité oči", bubákuje se o sto šest a moc pěkně, byť v oně době se dlouhovlasý bubák docela rychle stával velmi okoukaným artiklem a pokud k němu Pisanthanakun něco přidal, tak jen obvyklé rape-revenge-teenage trable.  Silnější trojka nebo chatrná čtyřka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice povedený duchařský horror se skutečně hrozivým vyvrcholením. Snímek pracuje jak s atmosférou, tak s několika lekačkami. V průběhu nepůsobí zcela vyrovnaně a dá se říct, že místy sklouzává k béčku, ale pointa je dostatečně šokující na to, aby ten pocit přebila. Vzhledem ke konkurenci, scény jako např. vyvolávání fotek utváří rozhodně silnější a děsivější dojem než Oko, ale na takový Session 9 to nemá... Solidních 7/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečná atmosférická nálož. Na začátek řeknu, že Asii nebo Thajsko vážně nemusím a tak jsem do toho šel s menším odporem. Na stranu druhou vím, že tyhle duchařiny umí vyděsit a také přečtené komentáře mě přesvědčily, že se mám do toho vrhnout. No, nelituji, ikdyž moje trenky litovat budou. Takovou nálož lekaček jsem už dlouho nezažil. Ikdyž jsem je očekával, tak jsem stejně sebou cukl a převrhl se z křesla. Příběhově velice slušně napsané. Pro mě jedna z Top duchařin. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama