Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečná atmosférická nálož. Na začátek řeknu, že Asii nebo Thajsko vážně nemusím a tak jsem do toho šel s menším odporem. Na stranu druhou vím, že tyhle duchařiny umí vyděsit a také přečtené komentáře mě přesvědčily, že se mám do toho vrhnout. No, nelituji, ikdyž moje trenky litovat budou. Takovou nálož lekaček jsem už dlouho nezažil. Ikdyž jsem je očekával, tak jsem stejně sebou cukl a převrhl se z křesla. Příběhově velice slušně napsané. Pro mě jedna z Top duchařin. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

To je přesně ono, žádné zbytečné rozptylování kecma ze začátku a rovnou na věc. Od začátku dokonce má Shutter vynikající děj, který se vidí málo u kterých hororů. Přesně tento snímek je duchařina se vším všudy. Do toho pár povedených lekaček a hned je to o nečem jiném. Po dlouhé době mohu říct "pořádný horor".. 8/10 = 85% ()

Reklama

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

fenomén ázijských duchárskych hororov, s ktorými sa po kruhu roztrhlo vrece, je, obávam sa, vecou čoraz viac naberajúcou rysy podobného fenoménu, ktorý k nám dorazil začiatkom 90. rokov - juhoamerické telenovely. Na rozdiel od "latino" krajov, ktoré inklinujú k romantike, intrigám a úchvatným interiérom zazobanej triedy, ázijské krajiny sa orientujú na strašenie ľudí pomocou nevzhľadných (zväčša ženských) duchov objavujúcich sa za rozličných okolností (no vždy krásne a prekvapivo vysvetelných a dosebazapadajúcich) na rozličných médiách (kazety, videá . . .) alebo sa vzťahujú na nejaký dom alebo tak podobne . . . lenže schéma, štruktúra a vizuálno režijné spracovanie je stále rovnaké, akurát sa vymyslí nová situácia na ktorú sa natiahnu tie známe otrepané a osvedčené finty, nejakí anonymní scenáristi naťukajú príbeh podľa makety, aby to pekne zapadalo a hlavní hrdinovia sa vydávajú za poznaním pravdy ohľadom strašidla, ktoré im nedá spať. Podobne je tomu tak aj v tomto príbehu, ktorý však na rozdiel od kruhu mal aj riadne priblblé dialógy hrané nevhodne vedenými hercami a dosť neprehliadnuteľné medzery ako v príbehu tak aj v jeho sujetovej stránke. No skrátka nikým nechcený balast zaplavujúci filmový trh v čoraz neúnosnejších vlnách ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No jo, tak to dopadá, když thajský Rosický neopouští přítelkyni s klasickým: „Myslím si, že náš vztah nemá budoucnost, měli bychom se rozejít.“, ale rovnou jí poví, ať mu vleze na záda.. Klasická asijská duchařina s lekačkami, co místo hercny spíše ohrozí ušní bubínky a já po ní rozhořčeně volám: „Stop rasismu!“ Už mám až po stařečka popelavě BÍLÝCH holčiček, co potlačují charakteristické znaky mongoloidní rasy. Ba co víc, volám po duchovi afroamerického vzezření, či eskymáckého původu - nejlépe s blonďatým přelivem, protože kdo se má na ty černé chuchvalce vlasů, co zacpávají odtok z vany, pořád dívat! Vždyť smrtelná bledost může mít tolik odstínů! Politickou korektnost i pro záhrobí! A mimochodem, ona šokující pointa mě příliš nevzala. Spíš mi bylo líto Natre, která se každým průchodem dveřmi musela pořádně praštit čelem o horní futra.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý pár po rozlúčke so slobodou jedného z priateľov odchádza domov v mierne podnapitom stave. Táto noc sa im však stáva osudnou. Tragická nehoda spúšťa vlnu nevysvetliteľných javov. Slušná Thajská ducharina pri ktorej nejeden krát pocítite zimomriavky na chrbte. Avšak kvalitu s porovnávaným Japonským The Grudge nedosahuje. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)
  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)

Reklama

Reklama