Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film vypráví příběh tří dospívajících studentek, které prožívají první lásku a první vášeň a hledají samy sebe. Mary Bradfortdová přichází do privátní dívčí školy, kde se spřátelí se dvěma spolubydlícími, Tori Mollerovou a Paulie Osterovou. Mary, která se snaží sžít s novým prostředím, však brzy zjistí, že dívky jsou milenky a když se Tori pod nátlakem ostatních spolužaček snaží vztah ukončit, Pauli je schopna udělat cokoliv, jen aby ji získala zpět.

Príbeh o dospievaní, prvej láske, hľadaní vlastnej identity, tajomstvách, ale aj o pokrytectve. Plachá Mary prichádza na elitnú dievčenskú internátnu školu. Vďaka svojej miernej a milej povahe sa rýchlo spriatelí s novými spolubývajúcimi Paulie a Tori. Paulie je vášnivá rebelka, ktorá miluje poéziu, Shakespearove hry a vždy nahlas povie svoj názor. Tori je krásne dievča z bohatej rodiny, navyše bystrá a vzorná študentka, ktorú má na škole každý rád. Nováčik Mary s naivitou pozoruje dianie a vzťahy okolo seba, ale len postupne začína chápať, že jej priateľky spoločne prežívajú vášnivú prvú lásku. Situácia sa skomplikuje, keď už Tori nedokáže čeliť tichému tlaku okolia a strachu z prezradenia. Nemá odvahu nasledovať svoje city a vzťah s Paulie ukončí. Paulie je však odhodlaná za svoju lásku bojovať tak, ako za tú svoju bojovali hrdinovia Shakespearových drám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušila, že se z tohoto snímku posadím tak zvaně na zadek...Vztah dvou dívek na internátní škole, který vypadá nejdříve jako malicherné krácení času a tzv."užívání si života" ale později se ukáže hlavně pro Paulu jako něco mnohem silnějšího. Třetí nezúčastněná strana - mladší spolubydlící Mary "Brave" Bradfortd přihlíží s jakýmsi zaujetím, pokorou ale i znepokojením. Dospívání je snad pro každého celkem těžký oříšek a každý člověk se k němu staví jinak - někdo se tomu vyhne, jiný si prožije peklo a jiný zase nikdy nedospěje..Škoda, že tohle období bylo pro Paulie konečné, protože už jako novorozeně přišla o matku(která se jí zřekla) a nyní o nejlepší přítelkyni a součastně její lásku a bohužel se s tím neuměla vyrovnat. Velmi se mi líbilo taková ta část kde Paulie pomáhá zraněnému orlímu dravci znovu k tomu aby lítal (krmí ho a učí ho pomaličku létat) a Mary si zase našla zahradničení. Konec symbolicky znamenal i konec života Paulie ale letící orel v podstatě zakryl tu hrůzu spolu s verši a uvědoměním si mladé Mary. Smekám před Piper Parabo! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě citlivě zpracovaná, přesto nikterak hloubková sonda do homosexuální lásky dvojice dospívajících studentek internátní školy.. film by si zasloužil lepší zacházení!! Herecky však zcela ohromuje celé ústřední trio (Barton-Perabo-Paré), zejména od Piper Perabo by podobně působivý výkon čekal málokdo!! ()

Reklama

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Krásnej film, krásná hudba, krásný holky, co víc si přát...O Piper jsem si myslel, že je to jen další bezduchá hezká tvářička, ale tady dokázala, že JE herečka, a to fakt dobrá. Většina filmu se točila vlastně kolem ní, takže se na ostatní moc nedostalo. Mám tenhkle druh filmů rád, takže musím říct, že mě ani trochu nezklamal. A holkám to spolu moooc slušelo :-))) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

"Náboženské předskudky jsou svinstvo a kdo se jimi nechá ovládat, jsou idioti". To zcela určitě není sdělení, které nám chtěli tvůrci filmu předat, ale já si to tak přebral. Hledal jsem něco s lesbickou tématikou u náctiletých, a to jsem dostal. Zajímavý nápad, kdy hlavní hrdinka je spíše v roli pozorovatele. V závěru mě dvakrát zamrazilo, jednou kouzlem okamžiku, jendou strachem. Asi chápu, proč Piper Perabo dostala roli v Covert Affairs. Má smysl vidět kvůli: lesbické tématice, jedné z ranějších rolí Mischi Barton, nádhernému poprsí Jessicy Paré, hereckému šílenství P. P. nebo zjištění, že když si člověk zařve a něco si přizná, může se mu ulevit. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bez bolesti nič nezískaš... Skvelý film! A to som si myslel, že o téme lesbickej Lásky už bolo toľko rôznych námetov, že nemá čím prekvapiť. Mňa však táto kanadská dráma doslova uchvátila - nielen svojim prostredím internátnej školy a samotnou (ne)stálou Láskou medzi dvomi spolužiačkami, ale aj celá tá atmosféra a vývoj charakterov a správania postáv. Celá tá atmosféra, ktorá sa niesla celým príbehom, bola proste pôsobivá. A čo sa mi veľmi páčilo bolo to, akou mierou boli v celom príbehu zakomponované Shakespearove posolstvá z rôznych diel (Romeo a Júlia, Antonius a Kleopatra, Macbeth, Trojkráľový večer, Hamlet), Myslím, že práve táto kúzelná esencia Shakespearových nesmrteľných hier bola pre tento film dokonalým oživením. Jediné, čo je mi ľúto, je to, že zopár vedľajších dejových vlákien, nebolo dotiahnutých, a celý dej bol až príliš sústredený okolo Paulie a Tori. Ale napriek tomu, skvelé! ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama