Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

F.man 

všechny recenze uživatele

R-ková komedie? Po úspěchu Nesvatbovích už nic nečekaného (a je to jen dobře). Apatow s Carellem totiž napsali parádní scénář plný "dospělého" humoru a stvořili "teen" komedii se 40 letým hrdinou (což zní absurdně). Každopádně první velká role Carellovi sedla na jedničku, stejně tak výborní jsou jeho kolegové, komici Paul Rudd, Romany Malco a Seth Rogen... Jo, v zásadě se snímkem nemám žádný problém. Možná trochu na škodu je, že zatímco první půlka je R-kově nespoustaná a pořádně "tvrdá", druhá polovina se už drží v otěžích žánru romantické komedie, což znamená že už to tak nešlape. Přesto 3-4 hvězdy, na a za geniální závěrný song dávám nakonec i tu 4tou You know what? I respect women! I love women! I respect them so much that I completely stay away from them! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je, že má-li nějaké poslání, netýká se ani tak sexu, respektive, že ukazuje, že i být ve 40 panic je fajn a že nepřítomnost či absence sexu v životě není žádná tragédie. Asi se do toho motám. Děsil jsem se stopáže, ale nakoenc to bylo dost v pohodě, bez extra hluchých míst, což mě překvapilo. Naštěstí na vás film valí jednu epizodickou scénu a postavy za druhou (hodinové dvacetirande, trhlá Elizabeth Banks, naprosto úžasná část s neméně úžasnou Leslie Mann, dcera Catherine Keener nebo šéfka hlavního hrdiny). Je to zábavné, je to pochopitelné a srozumitelné, ač vulgární a trhlé, tak přesto dospělé. Jen ten vlasový závěr mi ten film skoro skazil. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Svého štěstí můžete dosáhnout v 10, 15, 30 ba i 40 letech. Tak jako Andy, který za pomoci kamarádů (,,tvůj pták je od teďka i můj pták“) překonal trauma z mládí..... . Je třeba podotknout, že to není jen o oplzlých kecech o sexu. Má to taky trochu romantický děj. Bohužel mi to do sebe moc nepasuje, i když to nepůsobí vyloženě špatně. Horší je, že se občas 40 ti letý Andy chová jako pitomec a stejně často je to trapnej. Přimlouvám se ponechat tento žánr teenagerům. Pubertální vtipy od nich příjmu daleko snadněji. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaná komediální záležitost, která zaujme především svým humorem a kvantem bizarních postav a postaviček. Režisér Judd Apatow hlavního hrdinu s mimikrami Steva Carella dostává do zcela absurdních situací, u nichž se buď musíte smát nebo znechuceně odvracet zrak. Nic mezi tím zkrátka a jednoduše není. The 40 Year-Old Virgin je tedy v rámci “pokleslých” komedií povedeným zástupcem, ke kterému se určitě ještě někdy vrátím. Skvělá práce! (Netflix) „So, tell me, Montel. Why weren't we invited to the party? What are we, Al Qaeda?“ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow, Steve Carell .. Andy Stitzer je chudák. Ve svém věku je stále panic a více méně se s tím už smířil. Na(ne)štěstí na to dojdou jeho kolegové v práci a rozhodnou se mu pomoci. Celkem slušný námět ubíjí nezvládnutá stopáž, film se místy táhne a nápadů není zas tak moc, aby vyplnily všechna hluchá místa. Slabé jako romantický film a ještě o něco slabší jako komedie. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kde Andy (Steve Carell) podstupuju depilaci, herec málem přišel o bradavku. Vosk drží totiž tak pevně, že se při depilaci musí bradavka potřít vazelínou, což komparzistka neudělala. Naštěstí par okamžiků předtím, než strhla vosk i s bradavkou, ji někdo ze štábu zastavil a poukázal na tento fakt. Na komparzu totiž komparzistka lhala o tom, že ví, jak depilovat. Když se ji při natáčení scény ptali, jaké že vlastně má zkušenosti, odpověděla, že jednou depilovala záda svého bratra. Steve Carell to uvedl z Graham Norton Show (od r. 2007). (ČSFD)
  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama