Reklama

Reklama

Pohádka z tajgy

  • Sovětský svaz Tajožnaja skazka (více)
všechny plakáty
Pohádka / Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1951, 11 min

Obsahy(1)

Kreslená sovětská pohádka o oklamaných rosomácích, lstivé lišce a chytrém datlovi. - Rodina rosomáků se stěhovala do nového sídliště. Liška se nabídla , že jim převeze zavazadla přes řeku. Když takto vylákala na rosomačce jejich majetek, odvážela si jej na loďce domů. Chytrý datel jí však nakloval loďku a když liška sbírala smůlu na její opravu, odvezl jí datel uloupená zavazadla a vrátil je rosomákům. (FILMOVÝ PŘEHLED 8 8 /1952) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Věř, ale komu věříš měř, a že se lišce nedá věřit ani nos mezi očima je časté pohádkové poučení. Jsou ty lišky prostě pěkně práskaný. Rosomák jako pohádková figura je ovšem neotřelý, lišek jsou plné pohádkové meze, ale kdo má v pohádce rosomáka? ()

ripo

všechny recenze uživatele

Kreslený film „Pohádka z tajgy" je určen převážně dětem, které se na příběhu důvěřivých rosomáků mohou poučit o tom, že je si třeba dobře rozvážit, komu věnujeme svou důvěru. Poctivý a chytrý datel napravuje chybu rosomáků a vrací jim jejich majetek. Jeho poctivost je odměněna dostává pěkný kabátek, který prý nosí datlové podnes. Filmový přehled 8/1952 ()

Reklama

Reklama