Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

July 

všechny recenze uživatele

Willie Stark je výborný příklad toho, jak by podle mne politik vypadat neměl :-). V proslovech se rozčiluje a rozhořčuje, máchá rukama se zaťatými pěstmi, používá dost silné výrazy... První polovina filmu byla dost nuda, potom se to trochu zlepšilo, ale i tak Všichni královi muži nevybředli z určité zdlouhavosti. Hopkins se prakticky jen mihl, i když byla jeho postava celkem důležitá, a ani Winsletová nedostala velký prostor. Konec byl zajímavý, jen trošku zmatený - strávila jsem chvíli přemýšlením, kdo že byl vlastně oběť a kdo organizátor spiknutí, pokud o nějaké šlo... Pokud to nebyl záměr, pak se to filmařům moc objasnit nepovedlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je podmienkou povšimnutia si hercov akademikmi úspech filmu? Pretože nech bolo úspech tohoto akýkoľvek, Law a hlavne Penn trhali herectvo tigrími pazúrmi a na scéne pôsobili ako ozajstné šelmy, snažiace sa o záchranu filmu pred divákmi. K veleúspechu to možno nepomohlo, ale človek si aspoň vychutná toto skvostné divadlo podporené len slabším scenárom o politike. Ktorý nie, že by nebol strhujúci, ale tu už bol a ničím neprekvapil. Po celej plejáde hercov však ešte pomohla hudba a ultimátna kamera. Šéfko kameraman sa so svojim nástrojom naozaj vyhral. A ešte stále nemám jasno ako je to so stopážou, keď na HBO dávali 121minútovú verziu, na IMDb je uvádzané 128minút a tu dokonca 141? A pritom nie je uvádzaný žiadny director's cut. 75%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Politika je věcí výběru. A vždycky je zde riziko špatné volby.'' U tohohle filmu, stejně jako v reálném životě to platí čtyřnásob. I vy sami si často položíte určitě otázku, obzvláště ti z vás, pracující ve veřejném sektoru (pro veřejné blaho) stojím na správné straně? Na straně dobra? Nepodlehl jsem iluzi, okouzlení, pomýlení? Nepodporuji (často s plným nasazením) něco, co ve skutečnosti je jen lesklým papírem na čemsi co zapáchá? A pokud jsem o tom přesvědčen, že postupuji dobře, dělám to skutečně co nejlépe? A co drobné ústupky, drobné lsti, které sice nejsou košer, ale pomohou odstranit překážky k tomu dobrému? Skutečně účel světí prostředky? Může ze špatného opravdu vzniknout dobré??? ---- Nechápu, netuším a nerozumím, proč tenhle naprosto dokonalej a neskutečně inteligentní film má tak prachbídné hodnocení. To opravdu jen já a larelay to umíme naplno docenit? Nečetl jsem knihu a dokonce jsem ani neviděl první zfilmovanou verzi knihy z roku 1949 a snad je to tak dobře i když ani jedno nevylučuji. Tento moderní remake mi sedl jak už dlouho nic jiného. Jsou filmy nabušené hvězdami a je jim to díky strašnému scénáři houby platné i když se hvězdy snaží sebevíc. Tento film je hvězdami doslova prošpikován, ale protože to není ten první zmíněný případ a každý hraje na 100% je to sakra sakra znát! Ano, někoho to bude nudit. Řada z místních expertů ani možná přesně neví, kde leží Louisiana, někdo si to možná díky jiným filmům dá alespoň do spojení s jihem USA, černými otoky, bílými paláci ze dřeva, bažinami a aligátory. --- Takže padesátá léta v Luisianě a bitka o guvernérský post mezi třemi kandidáty? No tfuj tajbl - si asi leckdo řekne... Nenechte se zmást. Tohle je naprosto, naprosto! luxusní záležitost. Jude Law alespoň u filmů co jsem s ním za poslední dobu viděl měl u mně mírně pošramocenou pověst, tady se ovšem plně vrátil na výsluní mezi mé herecké borce. A tleskám českému dabingu!!! Jímá mně hrůza, že jsem tento film málem minul. Za mne je to rozhodně za 5 brček v limonádě! * * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seanovi Pennovi v roli prepnutého politika Wiilieho Starka by som neveril ani jedno jediné slovo, tak dobre ho herec stvárnil. Jeho hitlerovsko-castrovské prejavy ale mali dopad na miestnych a tak si postupne začal narábať s financiami po svojom a hľadať obetných baránkov svojich komplikovaných podvodov. Skvele vykreslená atmosféra doby, extra kvalitné obsadenie a silné finále. Na druhú stranu až príliš konvenčne prerozprávané a zrežírované. No a že pri pohľade na Starka a počúvaní jeho prejavov mu niekto veril, ostane asi navždy záhadou. Možno to filmári trochu v rámci filmového rozdelenia na dobro a zlo trochu prehnali a tomu najhoršiemu to museli vpísať aj do tváre. No, Penn je proste Penn, veľký sympoš to nie je, že...takže super voľba :) 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jenže někdy chce možná člověk něco až příliš.." A možná kdyby znal skutečnou podobu svých snů, nejspíš by si mnohdy svoje tužby i rozmyslel.. Totéž lze nakonec říci i o navýsost skvostném scénáristovi Stevenu Zaillianovi, který sice píše oscarové skripty, jako režisér ovšem podobných kvalit nedosahuje ani náhodou.. Škoda !! Všichni královi muži totiž mohli platit za úžasný film, ne za chladný snímek plný úžasně rozmáchlých Pennových gest a přepjatých proslovů, jakkoliv se jeho herecké kreace hodně blíží skutečnému Starkovi.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama