Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film, kterému nepomohla ani silná předloha, ani dobré herecké obsazení. Všechny charaktery mně byly od začátku nesympatické. Příběh byl nemastný neslaný. Režie byla hodně špatná. Zamyšlené nejsilnější scény vyznívaly spíše do ztracena. Během pár dní na film zapomenu a ani mi to vadit nebude. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený snímek se silnou hereckou sestavou a především skvělým scénářem. Což mě na tomto filmu upoutalo nejvíce a myslím, že je to i jeho nejsilnější stránka. Samozřejmě, Sean Peann, Jude Law, Kate Winslet, Patricia Clarkson, James Gandolfini jsou výborní, stejně jako Jackie Earle Haley ve vedlejší, ale díky jeho osobité tváři, opět výrazné roličce. Ale samotný scénář pro mě jistým způsobem ve svých vlastních kvalitách dokázal jejich výkony překonat. Kdyby byl jiný, nejspíš by mě Všichni královi muži, i přes výskyt silých hereckých es, nejpíš tolik nezaujali. Obsahuje spoustu působivých a podnětných proslovů a myšlenek. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové filmu se každý po svém vyrovnávají se ztrátou nevinnosti. Novinář Jack Burden se pomalu upíjí k smrti a sleduje, jak se Stark stává guvernérem a mění se v podobné monstrum jako ti, proti nimž na začátku kariéry vyrazil. Přestože se Burden i Stark namočili do „špíny“, jejich pochyby a otevřené zhodnocení vlastních selhání je nakonec očišťuje. Naopak Adam, držící se svých zásad, ale doopravdy jen odmítající vzdát se zjednodušeného pohledu na svět, se v závěru stává nic netušícím nástrojem těch nejhanebnějších pohnutek. Svět nelze měřit očima dítěte, ale zavřít je zcela, znamená odumřít zevnitř. Sean Penn v roli sofistikovaného primitiva exceluje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Politika je věcí výběru. A vždycky je zde riziko špatné volby.'' U tohohle filmu, stejně jako v reálném životě to platí čtyřnásob. I vy sami si často položíte určitě otázku, obzvláště ti z vás, pracující ve veřejném sektoru (pro veřejné blaho) stojím na správné straně? Na straně dobra? Nepodlehl jsem iluzi, okouzlení, pomýlení? Nepodporuji (často s plným nasazením) něco, co ve skutečnosti je jen lesklým papírem na čemsi co zapáchá? A pokud jsem o tom přesvědčen, že postupuji dobře, dělám to skutečně co nejlépe? A co drobné ústupky, drobné lsti, které sice nejsou košer, ale pomohou odstranit překážky k tomu dobrému? Skutečně účel světí prostředky? Může ze špatného opravdu vzniknout dobré??? ---- Nechápu, netuším a nerozumím, proč tenhle naprosto dokonalej a neskutečně inteligentní film má tak prachbídné hodnocení. To opravdu jen já a larelay to umíme naplno docenit? Nečetl jsem knihu a dokonce jsem ani neviděl první zfilmovanou verzi knihy z roku 1949 a snad je to tak dobře i když ani jedno nevylučuji. Tento moderní remake mi sedl jak už dlouho nic jiného. Jsou filmy nabušené hvězdami a je jim to díky strašnému scénáři houby platné i když se hvězdy snaží sebevíc. Tento film je hvězdami doslova prošpikován, ale protože to není ten první zmíněný případ a každý hraje na 100% je to sakra sakra znát! Ano, někoho to bude nudit. Řada z místních expertů ani možná přesně neví, kde leží Louisiana, někdo si to možná díky jiným filmům dá alespoň do spojení s jihem USA, černými otoky, bílými paláci ze dřeva, bažinami a aligátory. --- Takže padesátá léta v Luisianě a bitka o guvernérský post mezi třemi kandidáty? No tfuj tajbl - si asi leckdo řekne... Nenechte se zmást. Tohle je naprosto, naprosto! luxusní záležitost. Jude Law alespoň u filmů co jsem s ním za poslední dobu viděl měl u mně mírně pošramocenou pověst, tady se ovšem plně vrátil na výsluní mezi mé herecké borce. A tleskám českému dabingu!!! Jímá mně hrůza, že jsem tento film málem minul. Za mne je to rozhodně za 5 brček v limonádě! * * * * * ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jenže někdy chce možná člověk něco až příliš.." A možná kdyby znal skutečnou podobu svých snů, nejspíš by si mnohdy svoje tužby i rozmyslel.. Totéž lze nakonec říci i o navýsost skvostném scénáristovi Stevenu Zaillianovi, který sice píše oscarové skripty, jako režisér ovšem podobných kvalit nedosahuje ani náhodou.. Škoda !! Všichni královi muži totiž mohli platit za úžasný film, ne za chladný snímek plný úžasně rozmáchlých Pennových gest a přepjatých proslovů, jakkoliv se jeho herecké kreace hodně blíží skutečnému Starkovi.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama