Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeni a Juno jsou obyčejní patnáctiletí středoškoláci. Užívají si života a každý ve škole jim jejich lásku závidí. Jenže jednoho dne Jeni zjistí, že má pozitivní těhotenský test a jejich růžový svět se postupně začne hroutit pod návalem "dospělých" problémů.
Příběh je zasazen do současného klimatu v Koreji a reflektuje dnešní problémy mladých v korejské společnosti, kde se stále prolíná tradičnost s moderním pojetím života mladých lidí. (jorgus)

(více)

Recenze (31)

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejprve se Jeni, Juno jeví jako nereálná idealistická červená knihovna pro spodní skupinu náctiletých, u které jsem si kladl nevěřícně otázku, jak se jí, krucipísek, ten vyjukaný patnáctiletý jeliman mohl dostat do kalhotek?! Mohl nemohl, to není podstatné. Důležitý je fakt, že tohle dílko vzniklo v zemi, která je navenek sešněrovaná zdrženlivými společenskými konvencemi. Při pohledu na rozverné hodiny sexuální výchovy vedené atraktivní kantorkou se nějaké veřejné tabuizaci sexuálního chování mladistvých ani nechce věřit. Vzhledem k tomu bych Jeni, Juno přirovnal k odvážné, trochu naivní a zábavné agitce za sexuální život korejské mládeže, která dostane ten správný říz, poté co se o nastávajícím potomkovi dozví rodiče. Davové scény uniformovaných studentů a přepáleně kýčovitá "svatba" naštěstí kladný dojem ze snímku a roztomilé představitelky Jeni nesnižují. 7/10 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo. Příjemné překvapení. Minimum naivity. Odvážné (i u nás by to bylo považováno za kontroverzní počin). Možná jen závěr se dal střihnout lépe a poslední scéna byla maličko umělá (přestože je nápad s odnášením kulis zajímavý - finální odlehčení asi tvůrci do filmu potřebovali vložit), ale jinak je tato patnáctiletá těhotná romance bezchybná. ■ Na rozdíl od mnohých jsem neměl před očma americké Juno, ale japonskou Koizoru - toto je však starší, než oba zmíněné filmy. Pro všechny, kdo hovoří, jaký byl hlavní hrdina mladé ucho - podívejte se na reálný věk obou představitelů (Pak Min Ji zřejmě v době natáčení bylo 15, ale Kim Hye Seong má o rok a půl víc, než ona). ■ P.S. My Little Bride se mi líbilo míň (resp. nezůstalo v paměti - v porovnání s tím - Jenny, Juno by mohlo). ■ Samostatná diskuse by se mohla vést na téma, nakolik dokáží být lidé v patnácti letech takto zodpovědní a nakolik je zdravé ukazovat mládeži něco podobného. Na oba dotazy je možné v zásadě odpovědět "ano". Znám holku, co si svoji první lásku vzala a jsou šťastni dodnes. Vztah může nevyjít i po sedmi letech chození. Já měl jasno o výběru své současné ženy asi měsíc a něco od začátku chození. Ok, nebylo mi 15. Přesto lidé mohou mít štěstí a považuji jen a jen za pozitivní chovat se, pokud už do něčeho spadnou, zodpovědně (navíc - dvojice v tomto filmu se evidentně již déle zná). Akceptuji - realita je, že se mnoho lidí zodpovědně nezachová. Ale proč neukazovat pozitivní případy? ■ Otázka pro muže: Také máte pocit, že se žena v těhotenství svým apetitem vyrovná samičce kudlanky nábožné? ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská romantická komedie o dvou mladých lidech, kteří musÍ řešit problémy, o kterých se jim ani nezdálo. No, možná se jim ani nezdálo o tom sexu, co spolu měli - postupem času jsem totiž začala pochybovat, že ti dva spolu opravdu spali. Chvílemi to bylo opravdu brutální (přednáška o sexuálním životě a zejména dotaz sexy kantorky, kdo z chlapců již masturbuje), ale jinak se celý film nese v pohodové náladě. Ačkoli postoj rodičů (byť je vlastně zachycen zejména postoj Jeniných rodičů) tomu dává poněkud odlišnej kontext. A to je vlastně dobře, protože díky tomu film není jen romantickým příběhem o dvou puberťácích, ale dostává i další rozměr - sociálněkritický pohled na jihokorejskou společnost, ve které se střetávají názory mladých a řekněme starších. Filmové atmosféře skvěle vyhovuje i hudba - hlavně písničky zpívané dětským (?) sborem. Mimochodem (MOŽNÝ SPOILER): iritovalo mě, že Jeni neměla vycpaný břicho. Takhle si tam pobíhala se svým plochym břichem až do osmýho měsíce a najednou se jí zázračně vzdulo a ona porodila. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Jeni, Juno a líbilo se mi to. Nelíbilo se mi sice tolik jako My little bride, kterou jsem viděl včera, ale přesto docela dost. Nejlepší je první hodina, která je pohodová a nic zásadního se v ní neřeší. Pak je dvacet minut takových vážnějších a konec má být komedie, která mi moc vtipná nepřišla, hlavně ve srovnání s My little bride, u které jsem včera málem puknul smíchy. Taky jsem čekal nějaký výraznější zakončení, jako skutečný vrchol filmu bych označil spíše svatbu (která je opravdu nádherná), než ten porod. Ale i přes tyto výtky jsem většinu filmu náramně bavil, je to nádherně natočeno, ústřední pár je prostě okouzlující a ty písničky jsou překrásný. 9/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti americké Juno je tahle korejská verze mnohem decentnější (což nepůsobilo moc reálně) a tak celkově mnohem více pro dětské publikum. Na druhou stranu je tato verze taková milejší a díky asiatům má svůj osobitý ráz, který mi přijde trochu nezvyklý. A možná i proto jen 3*. Mělo to něco do sebe (hlavně skvělou hudbu), ale znova bych se na to asi nekoukl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli ve filmu nejsou žádné sexuální scény, byl tento snímek v Koreji označen omezením 18+. Toto ohodnocení bylo později sníženo na 15+. (Terva)

Reklama

Reklama