Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeni a Juno jsou obyčejní patnáctiletí středoškoláci. Užívají si života a každý ve škole jim jejich lásku závidí. Jenže jednoho dne Jeni zjistí, že má pozitivní těhotenský test a jejich růžový svět se postupně začne hroutit pod návalem "dospělých" problémů.
Příběh je zasazen do současného klimatu v Koreji a reflektuje dnešní problémy mladých v korejské společnosti, kde se stále prolíná tradičnost s moderním pojetím života mladých lidí. (jorgus)

(více)

Recenze (31)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská romantická komedie o dvou mladých lidech, kteří musÍ řešit problémy, o kterých se jim ani nezdálo. No, možná se jim ani nezdálo o tom sexu, co spolu měli - postupem času jsem totiž začala pochybovat, že ti dva spolu opravdu spali. Chvílemi to bylo opravdu brutální (přednáška o sexuálním životě a zejména dotaz sexy kantorky, kdo z chlapců již masturbuje), ale jinak se celý film nese v pohodové náladě. Ačkoli postoj rodičů (byť je vlastně zachycen zejména postoj Jeniných rodičů) tomu dává poněkud odlišnej kontext. A to je vlastně dobře, protože díky tomu film není jen romantickým příběhem o dvou puberťácích, ale dostává i další rozměr - sociálněkritický pohled na jihokorejskou společnost, ve které se střetávají názory mladých a řekněme starších. Filmové atmosféře skvěle vyhovuje i hudba - hlavně písničky zpívané dětským (?) sborem. Mimochodem (MOŽNÝ SPOILER): iritovalo mě, že Jeni neměla vycpaný břicho. Takhle si tam pobíhala se svým plochym břichem až do osmýho měsíce a najednou se jí zázračně vzdulo a ona porodila. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti americké Juno je tahle korejská verze mnohem decentnější (což nepůsobilo moc reálně) a tak celkově mnohem více pro dětské publikum. Na druhou stranu je tato verze taková milejší a díky asiatům má svůj osobitý ráz, který mi přijde trochu nezvyklý. A možná i proto jen 3*. Mělo to něco do sebe (hlavně skvělou hudbu), ale znova bych se na to asi nekoukl. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo. Příjemné překvapení. Minimum naivity. Odvážné (i u nás by to bylo považováno za kontroverzní počin). Možná jen závěr se dal střihnout lépe a poslední scéna byla maličko umělá (přestože je nápad s odnášením kulis zajímavý - finální odlehčení asi tvůrci do filmu potřebovali vložit), ale jinak je tato patnáctiletá těhotná romance bezchybná. ■ Na rozdíl od mnohých jsem neměl před očma americké Juno, ale japonskou Koizoru - toto je však starší, než oba zmíněné filmy. Pro všechny, kdo hovoří, jaký byl hlavní hrdina mladé ucho - podívejte se na reálný věk obou představitelů (Pak Min Ji zřejmě v době natáčení bylo 15, ale Kim Hye Seong má o rok a půl víc, než ona). ■ P.S. My Little Bride se mi líbilo míň (resp. nezůstalo v paměti - v porovnání s tím - Jenny, Juno by mohlo). ■ Samostatná diskuse by se mohla vést na téma, nakolik dokáží být lidé v patnácti letech takto zodpovědní a nakolik je zdravé ukazovat mládeži něco podobného. Na oba dotazy je možné v zásadě odpovědět "ano". Znám holku, co si svoji první lásku vzala a jsou šťastni dodnes. Vztah může nevyjít i po sedmi letech chození. Já měl jasno o výběru své současné ženy asi měsíc a něco od začátku chození. Ok, nebylo mi 15. Přesto lidé mohou mít štěstí a považuji jen a jen za pozitivní chovat se, pokud už do něčeho spadnou, zodpovědně (navíc - dvojice v tomto filmu se evidentně již déle zná). Akceptuji - realita je, že se mnoho lidí zodpovědně nezachová. Ale proč neukazovat pozitivní případy? ■ Otázka pro muže: Také máte pocit, že se žena v těhotenství svým apetitem vyrovná samičce kudlanky nábožné? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jeni (ona) a Juno (on) - dvaja 15 roční, zaľubení školáci, ktorí majú zrazu jeden veľký problém - Jenine tehotenstvo. Samotný film, resp. jeho žánrové zaradenie ma mierne prekvapilo. Zatiaľ čo trailer sľuboval hlavne komédiu, výsledok je komediálna dráma (ale keď príde na humor, tak ten ma vždy spoľahlivo dostal), ktorá si až na samotný záver (na môj vkus mierne skratkovitý) drží svoje vyvážené tempo a rytmus. Najväčším plusom bola pre mňa ústredná - kontroverzná peripetia, ktorou vlastne juhokórejci búrajú ďalšie tabu. Sexualita mladistvých a jej dôsledky ako ústredná myšlienka filmu nie je ani v dnešnej dobe ešte bežnou záležitosťou a práve v tejto línii mi počas filmu prišla viackrát na rozum prepojenosť s Kubrickovou (resp. románovou predlohou od Nabokova) Lolitou. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Jeni, Juno a líbilo se mi to. Nelíbilo se mi sice tolik jako My little bride, kterou jsem viděl včera, ale přesto docela dost. Nejlepší je první hodina, která je pohodová a nic zásadního se v ní neřeší. Pak je dvacet minut takových vážnějších a konec má být komedie, která mi moc vtipná nepřišla, hlavně ve srovnání s My little bride, u které jsem včera málem puknul smíchy. Taky jsem čekal nějaký výraznější zakončení, jako skutečný vrchol filmu bych označil spíše svatbu (která je opravdu nádherná), než ten porod. Ale i přes tyto výtky jsem většinu filmu náramně bavil, je to nádherně natočeno, ústřední pár je prostě okouzlující a ty písničky jsou překrásný. 9/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli ve filmu nejsou žádné sexuální scény, byl tento snímek v Koreji označen omezením 18+. Toto ohodnocení bylo později sníženo na 15+. (Terva)

Reklama

Reklama