Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Šance jako hrom vznikl v brněnském studiu podle stejnojmenné novely Miloslava Švandrlíka. S humorným nadhledem vypráví o životní příležitosti důchodce Trunečka, který nejen že získá zpět už ztracenou střechu nad hlavou, ale také velmi svůdnou ženu Lindu. Scénář Vladislava Čejchana rozvíjí nápaditě vymyšlenou zápletku M. Švandrlíka o půvabné Lindě, jež provozuje nejstarší ženské řemeslo a ráda by tuto činnost, která je trnem v oku většině žen z městečka, nějak legalizovala. Kolem této Lindiny snahy se rozvíjejí humorné situace, čerpající komiku z logiky lidského konání v rámci absurdních pravidel totalitní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

L. Tokoše jsem prvně viděl jako dospívající na plakátu SDB, a litoval ho, že se ve svém věku musí vydávat za šaška a vydělávat si tím na živobytí. Ostatní jsem nelitoval, neb jako herci je na nich znát, že se stále herectví učí, a nikdy nenaučí... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Slovo "socialistický" padlo ve filmu tolikrát, že jsem měl chuť vzít bystu Lenina a umlátit s ní herce a tvůrce! 40% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělé jako všechno co je od pana Švandrlíka. Povedlo se i herecké obsazení, ale trochu se mi zdálo, že právě hercům chybělo trošku více dynamiky, aby to bylo dokonalé. 201109139417/9644+++++++Nevím jak je možné, že u knihy se řežu smíchy a u filmu nic. Asi proto, že už vím, co bude následovat. Nebo to prostě není ono. Herci jsou dobří, což o to, tedy mimo samotnou Lindu, to nemohli vybrat někoho jiného? Ale jinak souhlasím s mým starším komentářem. 20190628 9421/9649 *** ()

rentier 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na nedělní odpoledne, Tokoš je ale prima. Přestože se film předlohy drží zuby nehty, pokud si přečtete ji, uděláte asi lépe. ()

Reklama

Reklama