Reklama

Reklama

Manželské etudy

Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1964, 10 min

Obsahy(1)

Vědecká studie různých druhů a poddruhů mužů a žen, která zkoumá i soužití jednotlivých poddruhů ve společné domácnosti. (Snorlax)

Recenze (4)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Při natáčení této scény byly odbornými poradci internista, ortoped, kardiolog a profesor psychiatrie." Tahle malá srandička mě nadmíru pobavila:) Jednotlivé latinské názvy různých druhů femina a maritus (nejlepší femina sexbombilis, nebo typ může sportovního - fanaticus fotbalis a jiné samozřejmě) vás prostě musí ohromit. A nejlepší na tom samozřejmě je, že i když je tohle kraťásek z 60. let, tak (jak píše lubospoti) to perfektně sedí i na dnešní dobu. "Typ muže přelétavého nebo-li záletného - maritus fluctuans neexistuje dneska už prakticky vůbec. Že ano, pánové?" ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Příběh je až z roku 64, nicméně jako by byl dnešní. A možná ještě víc, než tehdy. Emancipace světem vládne, až bych řekl, že je to na škodu, ženy stále neví co chtějí. Ve snímečku byla uvedena celá řada pravd. Oceňuji velmi kvalitní animace. Záběry z filmu a fotografie působily svěžím dojmem. Dal bych maximální hodnocení, které si ale odpustím kvůli hudbě, na níž je slyšet doba vzniku a pak také vypravěči. Který působí lehce monotónním dojmem. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama