Reklama

Reklama

Šlechetné srdce a šlechtické korunky

  • Velká Británie Kind Hearts and Coronets (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka Louise Mazzaniho pocházela ze ctihodného šlechtického rodu Ascoyne, ale rodina ji kdysi zavrhla pro sňatek s chudým mužem. Teď, když zemřela, přichází čas na pomstu dávné křivdy - rod Ascoyne má ještě osm žijících nositelů šlechtického titulu (všechny hraje Alec Guinness) a Louis (Dennis Price) vymyslí plán na osm rafinovaných vražd, aby se mohl stát jediným legitimním Ascoynem a vévodou z Chelfontu. (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Připadá vám vtipná představa člověka, který vyvraždí celou rodinu, aby dostal šlechtický titul? Člověka, který oslavuje smrt ženy a dvou malých dětí? Ne? Pak jste asi ještě neviděli Kind Hearts and Coronets! Komedii, která je tak báječně černá a cynická, že dodnes neztratila nic ze svého kouzla. Když se dívám na klasické staré komedie, mám často problém s tím, že humor v nich mi připadá vyčpělý. Je to takové roztomilé, ale že by se člověk skutečně pobavil, to se říci nedá. To ovšem neplatí pro Šlechetná srdce. Režisér Hamer si prý před začátkem natáčení řekl, že chce natočit komedii mimo veškerá pravidla morálky a vcelku bych řekl, že v příběhu chladnokrevného zabijáka, který škrtá lidi jako položky ze seznamu, se mu to povedlo. Vše je navíc korunováno osmirolí Aleca Guinnesse, která je paradoxně excelentní tím, že v ní Guinness nijak zvlášť neexceluje, tj. nepředvádí se, nepitvoří; svých osm členů jedné "prokleté" rodiny ztvárňuje ve velmi jemných, ale naprosto přesných náznacích... Ďábelsky vtipná komedie! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejlepsi cerna komedie z Velke Britanie. Memoar Mazzaniho mne nejednou donutil k uprimnemu usmevu, jeho vypraveni bylo dokonale. Zaver se sice dal trochu ocekavat, coz ovsem nic nemeni na faktu, ze se jedna o pozoruhodny film, ktery zarucene zlepsi naladu. Az bezstarostny a bezchybny herecky vykon Dennise Priceho. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pomale ale jistě plynoucí příběh jednoho karieristy, který se ne úplně férovým způsobem vypracoval z prodavače v obchodě se spodním prádlem až na vévodu. Komedie, která neoslní žádnými hláškami ani vtipy, při kterých by se člověk za břicho popadal, ale rozhodně oslní vybroušeným černým humorem, skvělým scénářem, vypointovanou ironií a určitou bezemočností, chladností a odtažitostí díky, které baví stejně jako kdyby na diváka chrlila hlášku za hláškou. (ty vole, to teda dneska mluvím chytře :-)) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl unešen, dnes nechápu čím. Alec Guinness v osmiroli je samozřejmě skvělý, ale potíž je, že všechny jeho postavy jsou vedlejší a mnohem víc prostoru zabírá Dennis Price, krajně nesympatický "hrdina", jemuž bychom měli fandit. A to jde právě těžko, když nás má zcela na své straně osminásobně záporný, ale kouzelný Guinness. 60% ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vždy mě potěší pokud filmy z první poloviny minulého století nejsou dobře hodnoceny jen z jakéhosi pocitu nostalgie. A s radostí musím říci, že to je případ tohoto dílka! Lehká komedie s brilantními dialogy, černým humorem a nadhledem v duchu nejlepší britské tradice... Jen nevím, jestli si to užíval i Alec Guiness, když asi drtivou část tvorby filmu trávil v maskérně :-) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Israel Rank", který napsal Roy Horniman. (Hans.)
  • Kromě toho, že ve filmu Alec Guinness ztvárnil osm členů rodiny D'Ascoynů, seděl také modelem pro obrazy jejich vzdálených předků. (Morien)
  • Ředitel produkční společnosti "Ealing Studios" Michael Balcon řekl režisérovi Robertu Hamerovi: "Snažíš se Britům prodat tu nejméně prodejnou komoditu v Británii - ironii. Hodně štěstí." A naštěstí to vyšlo, film sklidil po uvedení značný úspěch. (Morien)

Reklama

Reklama