Reklama

Reklama

Garçon stupide

Obsahy(1)

Loïc je příležitostným prostitutem. Neřeší, zda tak činí pro zábavu, nebo pro peníze. Víkendy tráví s kamarádkou Marií, která mu svým ochranitelským a pečovatelským přístupem nahrazuje rodiče. Až setkání s jedním klientem, s nímž se zkontaktoval přes internet, začne Loïcův "pudový" přístup k životu měnit. Další běh událostí mu zprostředkuje cennou životní lekci, takže o sobě může prohlásit, že již není tím "hloupým chlapcem". Film švýcarského režiséra Lionela Baiera se snaží nezvyklými formálními postupy, jako je dělené plátno či subjektivní kamera, která nikdy neukáže jednu z vedlejších postav, přiblížit z reportážní blízkosti život "hloupého" chlapce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně poměrně nudný a patetický film, z jehož děje jsem v podstatě nic nepochopil. Můj němý úžas na počátku filmu byl vystřídán pocitem rozčarování a nakonec zakončen bolestí hlavy. Zřejmě pokus o filmový impresionismus. Kdybych si tak pamatoval, kdo mi tento film doporučil... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film není zase tak špatný, jako někteří tady hodnotí. Ano, není to žádné terno, ale sympatický Pierre Chatagny ztvárňuje dobře dost složitý vývoj hlavního hrdiny … zvláštní způsob zpracování režisérem … a ten příjemný konec … 5555 ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky nejsou úplně čisté, ale přeci jenom... Oceňuju obzvlášť režisérovu snahu experimentovat s obrazem a jeho členěním, neotřele vyprávět. Potěšil mě taky originální přístup k pomalu již omšelému tématu hledání sebe sama. Bavila mě i režisérova hra s divákem, který si musí spoustu věcí doplňovat a domýšlet sám. Do toho skvěle zakomponované útržky z různých děl Sergeje Rachmaninova, kterého mám hodně rád a několik precizních metafor, jenž baví a nezdržují (viz třeba soulož versus repetitivní pohyby jakéhosi stroje v továrně na děleném plátně). Suma sumárum, neotřelý a osobitý pohled na již tolikrát prezentované téma. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama