Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tomuto animovanému dílku mohu přiřknout směle čtyři hvězdy za perfektní navození gothamské atmosféry temna až zrůdna a díky skvělé hudbě Shirley Walker je pozadí dobře dokresleno. Snad jen mi trochu vadí konec filmu a občasné nepřesnosti v animacích avšak celistvost na mě budí velice slušný dojem.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh s neustálými skoky do minulosti, které objasňují Batmanův vznik a jeho lásku k Andree Beaumont, spolehlivě zabaví i přes dnes už poněkud zastaralou animaci. Film také oplývá skutečně komiksovou atmosférou, což hodně oceňuju. Příběh není moc originální, ale to přece nevadí ne? Mně teda ne:) Jeden z nejlepších animovaných komiksových filmů. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adaptácia komiksu Batman: Year Two o tajomnom zabijakovi zločincov, ktorého prítomnosť núti Batmana spomínať na svoje začiatky. Po stránke príbehu vynikajúce, animácia je ale paradoxne o niečo horšia ako v prípade Batman: The Animated Series (o záverečnej disneyovskej sladkej pesničke ani radšej viac nepíšem). Joker má tú skvelú rolu, škoda, že sa tu nezmestila aj jeho premena z grázla na klaunského princa zločinu (táto scéna je veľmi skrátene až v New Adventures). Futuristický a následne rozpadnutý World's fair bol fantastický! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jeden z, ne-li vůbec nejlepší z Batmanovských animáků/filmů dodnes. Atmosféra hustá jako bramboračka. Temná pochmurná (na tzv.dětský animák, rozhodně) stylizace, ovlivněná jednoznačně dvojicí mistrovských filmů od Tima Burtona. Perfektní scénář, skvělá hudba na které spolupracoval, pozdější gigant Hans Zimmer:) a pokud někomu připomíná Elfmanova Batmana není to náhoda. Shirley Walkerová totiž jeho score dirigovala;) Dokonalé obsazení, co se týče herců, potažmo jejich hlasů (Kevin Conroy JE BATMAN jasný?! a Mark ´kdysi jsem byl Skywalker´ Hamill ve své nejzásadnější roli svého života, démonického vtipálka Jokera!) atd. Zkrátka, pro mě za posl. 20 let, jeden z 10 the best DC anim.filmů všech dob. A závěr, který dosahuje až Shakespearovských rozměrů, je nepopsatelný. Příběh 200% Hudba 100% Obsazení 300%  ,,Your Angel of death, awaits´´. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)

Reklama

Reklama