Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mafiánští bossové jsou likvidováni tajemným přízrakem (Phantasm), kterého má Gotham mylně za Batmana, a Bruce Wayne se zmítá ve vzpomínkách na nešťastnou lásku. / Tento netopýří animák je celkově vážnější a osobnější, než na co jsem jinak od DC zvyklý. Rozjíždí se poněkud neakčně a trošku zmateně (ty flashbacky), ale v půlce se do hry vloží pan Joker (celkem podobný Nicholsonově hrané verzi) a ten to zachrání. Takže nakonec nic méněcenného. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh s neustálými skoky do minulosti, které objasňují Batmanův vznik a jeho lásku k Andree Beaumont, spolehlivě zabaví i přes dnes už poněkud zastaralou animaci. Film také oplývá skutečně komiksovou atmosférou, což hodně oceňuju. Příběh není moc originální, ale to přece nevadí ne? Mně teda ne:) Jeden z nejlepších animovaných komiksových filmů. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adaptácia komiksu Batman: Year Two o tajomnom zabijakovi zločincov, ktorého prítomnosť núti Batmana spomínať na svoje začiatky. Po stránke príbehu vynikajúce, animácia je ale paradoxne o niečo horšia ako v prípade Batman: The Animated Series (o záverečnej disneyovskej sladkej pesničke ani radšej viac nepíšem). Joker má tú skvelú rolu, škoda, že sa tu nezmestila aj jeho premena z grázla na klaunského princa zločinu (táto scéna je veľmi skrátene až v New Adventures). Futuristický a následne rozpadnutý World's fair bol fantastický! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tomuto animovanému dílku mohu přiřknout směle čtyři hvězdy za perfektní navození gothamské atmosféry temna až zrůdna a díky skvělé hudbě Shirley Walker je pozadí dobře dokresleno. Snad jen mi trochu vadí konec filmu a občasné nepřesnosti v animacích avšak celistvost na mě budí velice slušný dojem.. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)
  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o závěrečný film animovaného seriálu Batman. (liquido26)

Reklama

Reklama