Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celovečerná porcia ( pre mňa ) najlepšieho animovaného seriálu 90. rokov sa vydarila...tak ako samotný zdroj. Dark Deco štýl bol vo svojej dobe prevratný už v spomínanej sérii a prevratne sa s ním narába aj tu. A čo je naozaj hutným motívom kvalít tohto snímku, je jeho dospelácke poňatie, doslova ignorujúce mladistvých divákov vo svojich témach a motívoch. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle by klidně mohl být třetí Batman od Burtona. Opravdu povedený příběh totiž s přehledem má na hrané díly. Zároveň i zacházení s charaktery. Akce a drama jsou vyváženy akorát narozdíl od novějších animáků a nutno podotknout, že Batman tady ještě má charisma. Se Superman: Doomsday asi nejpovedenější nehraný komikosový filmek. Navíc Joker válí... -"Don't touch me, old man! I don't know where you've been." ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animák. Jelikož je z roku 1993, tak je poznat evidentní grafická inspirace burtonovými hranými Batmany. Snímek má v podstatě všechny atributy, které by měl komiksový film o Batmanovi mít. Vyčnívá především naprosto skvělý Joker, řada flashbacků a překvapivě i plno satiricky úsměvných hlášek(těmi nás zásobují hlavně Alfréd a Joker). Jedinou výtku bych měl k fyzice, jež v některých scénách jakoby přestává fungovat, aby pomohla Batmanovi z naprosto bezvýchodné situace(viz. Joker odlétá pomocí "jet-packu" a Batman ho dostihne i na komiks nereálně rychlým výstupem na obří sochu atd.). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Film pracuje s typickými batmanovskými prorietami a nejde říct, že příběh je kdovíjak originální. Přesto všechno šlape jak má. A co mě potěšilo nejvíc, přístup k postavám a logika děje rozhodně nejsou dětinské. Bruce Wayne, jeho stará láska, gothamská mafie a "the one and only" Joker... SPOILER Zápletka s Andreou Beaumontovou vyústí stejně jako zápletka s Catwoman v druhém Burtonově Batmanovi, ale to je pravda detail. Spíš bych čekala scénku o tom, co se stalo s Jokerem, protože to zrovna nevypadalo, že by ho Andrea poslala zase jednou do Arkhamu. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Závěrečná píseň "I Never Even Told You" je jedna za vzácných příležitostí, kde uslyšíte zpívat Tiu Carrere. (liquido26)
  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)

Reklama

Reklama